Duminică 03 martie, la ora 15:00, în Piața Victoriei, a început un marş ce a reunit pentru prima oară anul acesta peste 15 ong-uri. La acestea s-au adăugat cel puţin încă 5 asociaţii sau fundaţii a căror membri au participat la marş fără să fie anunţaţi oficial.
Marşul a fost iniţiat şi organizat de Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, care a fost reprezentată de domnul Dan Grăjdeanu, acestea a ţinut şi un discurs în final. Alte ong-uri mai cunoscute care au co-organizat evenimentul au fost: Asociația „Noua Dreaptă, Alianța Părinților, Asociația Pro Consumatori sau Uniunea Vatra Noastră Românească – filiala Botoșani … etc
Marşul a cerut respingerea ultimelor proiect de lege (USR, ALDE ) despre „parteneriatul civil”, care în viziunea participanţilor nu reprezintă decât o etapă în legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi a poligamiei. S-a arătat că acesta a fost parcursul în 16 state europene, care au început prin recunoaşterea „parteneriatului civil” şi au sfârşit prin a acorda mult mai multe drepturi.
Dintre figurile mai cunoscute l-am remarcat pe scriitorul Paul Ghițiu care a declarat: „se încearcă dărâmarea ultimei redute a normalității, care este familia firească, întemeiată între un bărbat și o femeie” . De asemenea pe jurnalistul Silviu Alupei care a întrebat trecătorii dacă: „Doua găinii singure, pot face un ou?”.
Am vorbit cu oameni veniţi din diverse părţi ale ţării şi am observat că majoritatea erau tineri şi foarte tineri. Cupluri cu copii, fete tinere, băieţi, departe de imaginea unor bătrâni fundamentalişti religioşi sau a unor bărbați raşi în cap.
Marşul s-a încheiat în Parcul Izvor în fata Parlamentului. La final marşului se strânseseră aproape 700-800 persoane (estimările participanților), 350 (estimările independente).”
Sursa: Razboiulinformational.ro
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Evenimentul din 16 iulie 1894, în care guvernul maghiar de la Budapesta a dizolvat Partidul…
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Leave a Comment