“Un nou început pe Calea Neamului; C.E.R.-ul, Cântarea Eroilor Români va continua. Prin Cântec și Cuvânt, sub semnul Icoanei și a Steagului Tricolor vom merge în cât mai multe localități din Covasna, Harghita, Mureș si nu numai.
La Brețcu mi-am dat seama încă odată că oamenii sunt însetați de Adevăr, de Dragoste românească și Sens. Oamenii au nevoie să-i simtă, să-i vadă în mijlocul lor pe alți români care gândesc la fel ca ei si care se străduiesc să dea si viață acelor ganduri, sentimente.
Poezia, Cântecul, scurtele cuvinte izvorâte din inimă ale celor din C.E.R. au această menire. Vom căuta să retrezim conștiințe, să mobilizăm noi resurse românești, vom încerca să dăruim un Ideal. Vom răsplăti pe fiecare copil ce se va alătura C.E.R.-ului, vom fi recunoscători fiecărui om care va păsi alături de noi. Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu speranța că vom avea resursele materiale necesare, vom merge Înainte.
Mulți propun acestui popor român atât de greu încercat programe minunate, economice, sociale, de tot felul. Noi îi propunem un Ideal, idealul Libertății de a fi Român, Idealul Național, dobândirea, întărirea, perpetuarea Caracterului de român, dragostea față de Eroii, Martirii si Voievozii Neamului, față de ortodoxie, de simbolurile naționale.
Din acest Caracter, din această Dragoste, se naște Libertatea de a fi Român, iar din această Libertate, va renaște totul. Fără acest ”teren fertil” orice ”program”, orice ”soluție” minunată se va nărui, va fi o formă fără fond, rămasă prinsă pe o simplă foaie de hârtie. Fără Sufletul Neamului orice zid, orice ”armată”, orice faptă, se va nărui. Pe acesta trebuie să-l reclădim în popor, pentru ca el, poporul, să fie viu, liber.
Doamne ajută!”
Autor: Mihai Tîrnoveanu
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment