George Simion: “Cât de sigure sunt granițele României? O perspectivă românească despre Europa”

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat recent că dacă România nu intra în Uniunea Europeană, Vladimir Putin proceda cu țara noastră așa cum a făcut-o cu Ucraina. Știm toți că Peninsula Crimeea a Ucrainei a fost anexată de Rusia în 2014.

Ce știm mai puțin este că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat zilele trecute consolidarea efectivului de trupe în Crimeea, care în viziunea lui asigură protecţia peninsulei şi a intereselor Rusiei în Marea Neagră”.

Însă Crimeea este parte a Districtului militar Sud, iar Moscova a dat undă verde începerii unor exerciții militare de amploare care se vor derula vreme de o lună în regiunile Astrahan, Rostov, Volgograd, Krasnodar, Stavropol, în Caucazul de Nord și pe teritoriul bazelor militare din Armenia, Crimeea, Abhazia și Osetia de Sud.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

La exerciții vor participa 10.000 de militari din unitățile de rachetă și 3.000 de echipamente de rachete și artilerie, iar în etapa finală, forțele ruse vor efectua lansări de rachete cu sisteme Iskander-M, Bal şi Bastion, dar şi lansări de rachete multiple şi trageri cu tunuri.

Prezența militară rusă este în creștere la Marea Neagră.Circulă de prin bătrânii analiști o vorbă, cum că Marea Neagră ne-ar fi singurul vecin prieten. Ei bine, prietenul ăsta al nostru e victimă a bullying-ului practicat de Federația Rusă. Pericolul e aici și acum.

În Ucraina au loc alegeri prezidențiale, în regiunea transnistreană – exerciții ale trupelor ruse. Cui îi pasă?

În Ucraina, care este cea mai mare vecină de la nord și de la est a României, vor avea loc alegeri prezidențiale (turul I, pe 31 martie, turul II, în 21 aprilie). Se întrec 39 de candidați, dintre care se evidențiază trei: actualul președinte Petro Poroșenko, Iulia Timoșenko cea reintrată în politică după eliberarea din închisoare, și actorul de comedie Volodimir Zelenski, pe care sondajele îl dau drept favorit.

Sunt două aspecte pe care vreau să le semnalez. Primul: în ajun de aceste alegeri, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, care are graniță directă cu Ucraina, trupele ruse au mărșăluit 20 de km și au utilizat 20 de unități de tehnică militară. Potrivit ministrului rus al Apărării,  ieșirea pe teren a militarilor ruși ar fi avut un caracter planificat și ar fi avut loc conform planului de pregătire de luptă a trupelor din Districtul militar Vest.

Așadar, Federația Rusă acționează și prin Districtul Sud, și prin Districtul Vest, foarte aproape de România.

George Simion: "Cât de sigure sunt granițele României? O perspectivă românească despre Europa"
George Simion: “Cât de sigure sunt granițele României? O perspectivă românească despre Europa”

Și că tot vorbim de „foarte aproape de România” și ne mai amintim și precizarea marelui istoric Nicolae Iorga, că „România este o țară înconjurată de români”, semnalez aspectul nr. 2: Ucraina, ca să respingă ofensiva rusească, apelează la instrumente care atentează la identitatea minorităților naționale, vizând-o pe cea rusească, dar care lezează interesele celor 600.000 de români de pe teritoriul ei, care nu au ales să rămână în afara granițelor României, dar pe care istoria i-a condamnat la a rămâne în prag de țară, administrativ.

Cel mai recent instrument: proiectul de lege „Despre învățământul mediu general”, aprobat de Guvernul de la Kiev pe 13 martie, care propune trei modele lingvistice pentru învățământul minorităților, cu o reducere semnificativă a numărului de ore în limba maternă.

Al doilea model îi vizează și pe românii noștri: în clasa a V-a, cel puțin 20% din ore se vor ține în limba ucraineană, iar în clasa a IX-a se va ajunge ca cel puțin 40% din materii să fie predate în limba de stat. Proiectul de lege va fi examinat de Rada de la Kiev.

George Simion

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 14 Books

Marea Renastere - Adevar, Libertate, Suveranitate

By: Călin Georgescu

,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Opoziția, disperată: "Moţiunea pe justiţie a picat, majoritatea PSD-ALDE defilează cu Tudorel Toader în frunte!"

mie mart. 20 , 2019
“Moţiunea pe justiţie a picat, majoritatea PSD-ALDE defilează cu Tudorel Toader în frunte!”, scrie deputatul PNL Ioan Cupşa Deputatul PNL, Ioan Cupşa, a susţinut următoarea intervenţie la tribuna Camerei Deputaţilor, la momentul explicării votului dat asupra moţiunii simple pe justiţie intitulată ”Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News