RSS
TwitterFacebookPinterest

Noua gafă antiromânească a lui Iohannis: românii și moldovenii, două popoare!?

La nivel geopolitic și geostrategic în Europa, este arhicunoscut faptul că de ani buni atât Germania cât și Austria fac jocurile Rusiei, atât pe plan economic, cât și pe alte planuri. Germania, atât prin Angela Merkel, cât și prin diplomații săi, și-au asumat un așa zis rol de mediator al situației din Republica Moldova, existând indicii întemeiate că germanii înclină spre favorizarea unei federalizări forțate a Republicii Moldova.

Dar Iohannis? Ce spune Iohannis? În cadrul unei dezbateri de marți, 20 martie 2019, intitulată „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”, atunci când a fost întrebat de o persoană din public de ce nu a fost organizat în Anul Centenarului un referendum pentru Unirea României cu Republica Moldova, președintele a dat un răspuns total neașteptat:

 „Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla”.

Deci, după domnul Iohannis, românii și moldovenii sunt … două popoare. După el, sau după doamna Merkel / Germania, care sunt în favoarea unei federalizări a Republicii Moldova?

Să nu uităm nici faptul că Iohannis nu i-a primit pe tinerii unioniști care organizaseră un marș al Unirii până la București. Nici de descurajarea discursurilor unioniste ale politicienilor români din partea lui Iohannis.

„Să ne punem întrebarea cum putem, real, azi, să ajutăm Moldova. Putem prin măsuri economice, ajutorul financiar. Să îi sprijinim în parcursul lor european. Eu sunt de părere că trebuie să îi ajutăm cu lucruri concrete. E mai puţin important să avem discursuri bombastice şi un discurs electoralist populist“, ăsta este discursul lui Iohannis cu ocazia zilei de 27 martie 2018

“Cum FUGE președintele Klaus Iohannis de tinerii UNIONIȘTI basarabeni”, scrie evz.ro

Iohannis le face iar ochi dulci maghiarilor: "UDMR să se alăture efortului comun de a apăra și a consolida democrația liberală"
Iohannis le face iar ochi dulci maghiarilor: “UDMR să se alăture efortului comun de a apăra și a consolida democrația liberală”
Il cunoaste cineva pe Dodon de România, antiunionist, antiromân? Raspunde la numele de Klaus. Dodon ii scrie disperat lui Iohannis sa ia masuri impotriva unionismului!
Il cunoaste cineva pe Dodon de România, antiunionist, antiromân? Raspunde la numele de Klaus. Dodon ii scrie disperat lui Iohannis sa ia masuri impotriva unionismului!

Să nu uităm de asemenea nici de legăturile pe care Iohannis le are în Republica Moldova și în spațiul ex-sovietic.

Există pe lume două state românești, ambele conduse de către niste mancurţi: Dodon și Iohannis! Pentru că împart aceleași “calități” de trădători insidioși ai statelor în fruntea cărora nu se știe cum dracu’ de au ajuns, Igor Dodon îi scrie numeroase scrisori disperate omologului său mancurt din fruntea României, disperat probabil de amploarea pe care a luat-o fenomenul unionist în ultima vreme.


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info