În cadrul protestului de vineri, 12 aprilie a.c., din fața Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva procurorului general, Augustin Lazăr, fostul directorul editorial al publicației România Liberă, Iulian Capsali, a acordat câteva cuvinte despre motivele pentru care oamenii s-au adunat să protesteze.
În cadrul protestului de vineri, 12 aprilie a.c., din fața Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva procurorului general, Augustin Lazăr, fostul directorul editorial al publicației România Liberă, Iulian Capsali, a acordat câteva cuvinte despre motivele pentru care oamenii s-au adunat să protesteze.
“Protestăm împotriva faptului că un fost torționar de la Aiud este procuror general al României. Din toate datele care au reieșit, toate documentele, arată foarte limpede cine este domnul Lazăr.
Este cu atât mai grav că domnul Lazăr este susținut de către o așa numită societate civilă, care câteodată pare că are foarte mulți epoleți. Vorbim de GDS, vorbim de Societatea Timișoara, de branduri care sunt asimilate democrației. Este cu totul și cu totul ieșit din comun că un astfel de personaj este susținut, bineînțeles de presa cu epoleți, asta nu se discută, dar este susținut de acești oameni care în mod normal ar trebui să susțină democrația.
Pentru ce este susținut… Pentru că din anticorupție la noi s-a făcut o industrie, și această industrie ține România sub control, o ține sub papuc. De fapt o cizmă, nu e niciun papuc. E o cizmă foarte groasă, cu talpă groasă, care ține România în cvasicolonialism, care lovește și în industrie, și în afacerile, și în capitalul românesc.”, a spus Iulian Capsali
” Nu uitați, “rotița” totalitară A. Lazăr va fi premiată miercuri de grupul “pro-democrație” și “anti-totalitar” GDS, una dintre pârghiile Soros din România.”, a scris Iulian Capsali și pe facebook
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Anumiți ziariști din Lăzărime, caută să inducă ideea că nu s-ar fi fabricat niciodată la Aiud bricege de către deținuți. Că dacă nu găsesc ei pe Google la o primă căutare, nici nu ar fi existat așa ceva.