libris.ro

Jurnaliștii din Lăzărime, despre Lazăr și fabrica de bricege de la Aiud

Anumiți ziariști din Lăzărime, caută să inducă ideea că nu s-ar fi fabricat niciodată la Aiud bricege de către deținuți. Că dacă nu găsesc ei pe Google la o primă căutare, nici nu ar fi existat așa ceva.

Bă băieți, luați de aici, tocmai de la ai voștri: iată ce scria Adevărul în 2016…

Liviu Avram, jurnalist la Adevărul, pare să nu știe că tocmai colegi de-ai săi de la aceeași publicație, au dezvăluit în anul 2016 povestea confecționării bricegelor de la Aiud.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


” Un singur lucru nu a clarificat Augustin Lazăr referitor la episodul Aiud: care e faza cu bricegele?
Un tip care trăiește în SUA l-a acuzat pe Lazăr că pleca de la Aiud cu servietă plină cu bricege făcute de deținutți, niște bricege șmechere, cu buton (înțeleg, deci, că erau automate), care ar fi fost foarte căutate în acea perioadă. Mi s-a părut genul de detaliu semnificativ, pentru că aducea întregii povești un aer de autenticitate.

(…) Dar la Aiud s-au făcut bricege? Google pare să nu știe nimic. Detractorii lui Augustin Lazăr prezintă drept probă un documentar din 2012 al TVR, în care, pornind de la mărturiile unor foști deținuți politic, se afirmă că deținuții făceau bricege din săbiile foștilor ofițeri din Armata Regală – iar unele săbii ar fi fost îngropate spre a fi salvate.
Istoricul Marius Oprea a făcut chiar săpături prin închisoarea de la Aiud, dar nu a găsit nicio sabie salvată de deținuți. În plus, episodul relatat în documentarul TVR este total irelevant în contextul scandalului Lazăr, căci acțiunea de convertire a săbiilor în bricege este plasată între anii 1957-1960. Or Augustin Lazăr e născut în 1956 și e puțin probabil să fi dezvoltat așa o pasiune pentru bricege la vârsta aia.
Prin urmare: a existat o „industrie” a bricegelor la Aiud? „, a scris Liviu Avram pe facebook

Postarea de mai sus a lui Liviu Avram îi sare în ochi și jurnalistei Sorina Matei, care îl contrazice cu patimă.

Liviu Avram scrie o enormitate cât el de mare: ca la Aiud nu s-au făcut bricege. Ba s-au făcut şi chiar erau automate. Dacă îi spun lui Liviu cine căra bricege de la Aiud, Liviu pică de pe scaun. Dar nu-i spun şi nu o să afle. Îl las să se facă de râs. Toată lumea știe că la Aiud se făcea asta, mai puțin el. Și google e plin, dar Liviu nu a găsit. Aia căutau săbiile regale ca nebunii, de proşti şi de demenţi. Io cred că mai au puțin sa scrie ca Aiudul nu există. #Disperare
#AiudRezistLazăr „, a scris Sorina Matei pe facebook

Liviu Mihaiu: „Europa Liberă, PNLeul, Johannis și revista 22 il apără pe omul care lua bricege pentru eliberări inainte de termen”

„Din cauza taberizării isterice din jurul războiului din Justiţie, in societatea românească s-au inversat polii.
Antenele lui Voiculescu plâng deţinuţii politici, victime ale Securităţii lui Voiculescu, securistul de Băsescu condamnă comunismul și cere demisia lui Lazăr(despre care știa exact cine este), PNŢcdeul lui Pavelescu, care sprijină PSDeul, pune plângere penală lui Lazăr pentru represiune impotriva umanităţii, iar Europa Liberă, PNLeul, Johannis și revista 22 il apără pe omul care lua bricege pentru eliberări inainte de termen, pe vremea când Ceaușescu behăia sus si tare că nu există deţinuţi politici sperând la clauza naţiunii celei mai favorizate de la americani. intr-o vreme când nu se mai găseau nici conserve in alimentare.”, a scris Liviu Mihaiu pe facebook

Foto: facebook

Dac-o spune până și Liviu Mihaiu? Cin’ să fie „omul care lua bricege pentru eliberări inainte de termen„?

PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info