Lângă troița ridicată în Reșița pentru a comemora evenimentele din decembrie 1989, un grup de revoluționari a protestat marți, 9 aprilie a.c., împotriva procurorului general Augustin Lazăr, revoluționarii find supărați pentru că acesta le-a transformat revoluția în lovitură de stat.
Dacă în 1989 a fost lovitură de stat așa cum susține procurorul general Augustin Lazăr, atunci care vor fi consecințele instituționale? Deși au trecut trei decenii de la evenimentele tragice din decembrie 1989, încă nu e nimeni lămurit pe deplin ce a fost atunci. Însă prin “bunăvoința” instituțională procurorului general, grăbită și de scandalul legat de Aiud, lucrurile se clarifică: acum revoluția din decembrie devine oficial lovitură de stat.
„Facem un protest împotriva unora care susţin că în Decembrie 89 nu a fost revoluţie, ci lovitură de stat. Pentru noi a fost revoluţie, iar ca dovadă stau alegerile libere şi faptul că există pluripartidism. În plus, ne dorim ca măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, să se aplice Punctul 8 din Proclamaţia de la Timişoara, iar cei care au deţinut funcţii politice în comunism sau cei care au făcut poliţie politică să nu mai aibă dreptul să facă parte din structurile niciuneia dintre instituţii.”, a transmis Dumitru Alexa, președintele Asociaţiei Luptătorilor în Revoluţia din Decembrie 1989, filiala Caraș-Severin, potrivitargument-cs.ro
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
9 iulie 1941 - În Transilvania de nord-est, ocupată de Ungaria horthystă în urma Dictatului…
Leave a Comment