Lângă troița ridicată în Reșița pentru a comemora evenimentele din decembrie 1989, un grup de revoluționari a protestat marți, 9 aprilie a.c., împotriva procurorului general Augustin Lazăr, revoluționarii find supărați pentru că acesta le-a transformat revoluția în lovitură de stat.
Dacă în 1989 a fost lovitură de stat așa cum susține procurorul general Augustin Lazăr, atunci care vor fi consecințele instituționale? Deși au trecut trei decenii de la evenimentele tragice din decembrie 1989, încă nu e nimeni lămurit pe deplin ce a fost atunci. Însă prin “bunăvoința” instituțională procurorului general, grăbită și de scandalul legat de Aiud, lucrurile se clarifică: acum revoluția din decembrie devine oficial lovitură de stat.
„Facem un protest împotriva unora care susţin că în Decembrie 89 nu a fost revoluţie, ci lovitură de stat. Pentru noi a fost revoluţie, iar ca dovadă stau alegerile libere şi faptul că există pluripartidism. În plus, ne dorim ca măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, să se aplice Punctul 8 din Proclamaţia de la Timişoara, iar cei care au deţinut funcţii politice în comunism sau cei care au făcut poliţie politică să nu mai aibă dreptul să facă parte din structurile niciuneia dintre instituţii.”, a transmis Dumitru Alexa, președintele Asociaţiei Luptătorilor în Revoluţia din Decembrie 1989, filiala Caraș-Severin, potrivitargument-cs.ro
În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…
Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…
Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…
Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…
S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…
Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…
Leave a Comment