Categories: Stiri

România, jucător regional prin participarea la proiectul Inițiativei celor Trei Mări

România trebuie să devină jucător regional și să își apere vocația europeană. Colaborarea regională de la Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică, cunoscută sub numele de „Inițiativa celor Trei Mări” sau „Intermarium”, este una dintre soluțiile propuse pentru o România de candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion.

„România lipsește din dezbaterea europeană pentru că se comportă ca o țară cu destin minor, care a tras frâna de mână. Trebuie să discutăm public despre ce are de făcut România în Uniunea Europeană, despre cum pot fi valorificate proiectele regionale. Țara noastră poate deveni jucător prin participarea activă la proiectul Inițiativei celor Trei Mări. România trebuie să fie din nou Mare în Europa, cu capacitate de decizie, de negociere și de elaborare de strategii pe termen lung”, a declarat George Simion, candidat independent, în contextul apropierii Summitului de la Sibiu.

Întărirea flancului estic al NATO, îmbunătățirea capacității de reacție economică și militară pentru stabilizarea regională, colaborarea economică regională, mai ales în domeniile energiei și transporturilor, precum și creșterea cooperării cu Republica Moldova sunt câteva dintre avantajele participării României la proiectul Inițiativei celor Trei Mări.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

18 minute ago

Alina Gorghiu umblă cu „dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂” după ea ca să nu se împiedice în limba română!

Madam Alina Gorghiu umblă cu "dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂" după ea ca să nu se împiedice în…

o zi ago

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

o zi ago