Primăria Municipiului Iaşi, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași și Uniunea Scriitorilor din România organizează în perioada 12-19 mai 2019 cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional „Poezia la Iași” (FIPI).
Primăria Municipiului Iaşi, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași și Uniunea Scriitorilor din România organizează în perioada 12-19 mai 2019 cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional „Poezia la Iași” (FIPI).
Timp de o săptămână, Iaşul va redeveni capitala europeană a poeziei, cu un număr de 72 poeţi din 22 de ţări. În această perioadă, între orele 13.00 – 15.00, poeții participanți, împărțiți în 6 grupe, vor susține recitaluri de poezie.
La doar câțiva pași de Teiul lui Eminescu din Iași din Parcul Copou, ieșenii erau întâmpinați cu acorduri fine de harpă, ascultate cu admirație de mica asistență din parc. Organizatorii au reușit să aducă în acest an 72 de poeți din 22 de țări.
Duminică după amiază, 12 Mai, în PARCUL COPOU, a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional Poezia la Iași. Pe scena special amenajată din fața statuii lui Eminescu, au susținut recitaluri extraordinare de poezie poeții: Nicolae Spătaru (R. Moldova); Radu Andriescu (România); Evgheni Stepanov (Federaţia Rusă); Juan Carlos Abril (Spania); Wang Jiaxin (China); Salim Babullaoglu (Azerbaidjan).
Directorul festivalului, Adi Cristi, a prezentat programul festivalului și pe cei 72 de poeți prezenți la Iași pentru a participa la cea de-a șasea ediție a FIPI. Seara s-a încheiat cu un concert de muzică folk susținut de Petronela Baldovin.
Festivalul Internațional Poezia la Iași, ediția a VI-a, se desfășoară la Iași, între 12 și 19 mai 2019. Mai multe informaţii despre festival găsiţi accesând pagina de facebook FESTIVALUL INTERNAŢIONAL “POEZIA LA IAŞI”.
Sursă: Facebook / Casa de Cultură a Municipiului Iaşi “Mihai Ursachi”
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Printre cei invitați să participe la acest eveniment s-au numărat și cei din echipa T.U.Iasi Racing Team, o echipă ce a luat naștere în anul 2011 în incinta Facultății de Mecanică din Iași și care a reușit să construiască 6 monoposturi de Formula Student și are la activ 7 competiții internaționale.