Eroii fără autorizație? Cine nu este în stare să-si apere morții, nu e capabil sa-i apere nici pe cei vii

„Cine nu este în stare să-si apere morții, nu e capabil sa-i apere nici pe cei vii. În Valea Uzului nu mai este niciun om viu, doar un imens cimitir cu soldați de diferite naționalități din cele două Războaie. Dar acolo au loc numai soldații maghiari, românii nu mai încap; nu-i vrea UDMR.

Vineri ar fi trebuit să mergem la Valea Uzului să depunem o coroană de flori pe mormitele eroilor români, cu prilejul inaugurării Memorialului dedicat soldaților români din Cimitirul Internațional al Eroilor. Nu mai are loc nicio inaugurare. Presiunile politice ale UDMR asupra guvernului si-au spus din nou cuvântul. 

Dacă până mai ieri, primarul din Dărmănesti care a avut initiativa de a amplasa 52 de cruci si o Troiță în memoria militarilor români căzuti la datorie în cele două Războaie Mondiale, avea toate avizele necesare, fiind gata toate pregătirile pentru inaugurare, brusc, autorizațiile de cinstire a eroilor au căzut. In urma unei scrisori a presedintelui UDMR adresată primului ministru, prin care acesta atrage ATENȚIA că initiativa primarului român denigrează memoria soldaților maghiari, au început fărăîndoială să se înroșească telefoanele de la Guvern spre Dărmănești, jud. BACĂU, căci pentru cine nu stie, Dărmăneștiul este în Bacău, nici măcar în Covasna sau Harghita, iar Bacăul, precum Covasna si Harghita, se află în România, nu în Ungaria, spun asta în speranța că vor afla si doamnele, inclusiv domnii, de la Guvern. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Cimitirul apartine conform actelor cadastrale comunei Dărmănesti, nu jud. Harghita, asa cum pretinde politica UDMR, Valea Uzului aflandu-se la granita dintre cele doua unităti administrative. Dar morții, morții totusi cui aparțin? Nu mai este voie să aparțină nimănui…căci iată, nu au autorizație nici de la UDMR, nici de la Guvern. Dar vedeți voi, dragi politicieni care ne tot chemați la vot, cei care-au murit pentru ca acest Pămant să poarte numele de România, nu au avut nevoie de autorizatie să lupte si să moară. Si apoi, cum mai puteați voi să vă împăunați în campanii electorale cu sloganul „mândri că suntem români” dacă nu erau ei, cei cărora voi astăzi le suprimați Memoria în urma unei simple scrisorele din partea unui partid-ong, de vreo 5 procente, umflate si alea de diverse interese, strategii, analize si mai ales de o mare, mare trădare? 

Bolojan de la PNL dă jos statuia lui Mihai Viteazul, la fel cum a făcut si cu cea a lui Gojdu, (de cinci ani spune că o tot renovează), Dăncilă de la PSD sună la Dărmănești să-l cumințească pe primar, USR stă la pânda pentru putere să facă fix ce fac si ceilalți „adversari”…voi ați căpiat cu totul să ne tot cereți votul? Până când credeți că vom îndura toate aceste umilințe? Voi chiar credeți că românii vă vor suporta la nesfârșit?

Voi chiar credeți că acest popor nu va fi capabil în cele din urmă să genereze o adevărată alternativă politică care să vă măture prin ceea ce vă place vouă mai mult, adică prin VOT? 
Mare e Dumnezeu!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Ilie Bolojan felicitat de unguri pentru îndepărtarea statuii lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

mie mai 15 , 2019
După ce primarul din Oradea a dat jos statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii, au început să curgă cu nemiluita cuvinte de apreciere la adresa sa din partea ungurilor.

Poate vă place și:

libris.ro