George Simion despre prigonirea lui Mihai Viteazul la Oradea: „Sunt aceiași care ne-au vândut moștenirea Gojdu!”

„Astăzi sunt la Oradea!
Sunt candidat independent, nu am stăpâni, așa că pot fi critic chiar și la adresa administrației din Oradea. Noi, românii, nu mai avem încredere în politicieni. E normal, având în vedere prin ce am trecut. Ei bine, bâlbele legate de statuile Reîntregitorilor trebuie oprite.

Am un masterat în Istoria Comunismului. Înțeleg că trebuie să reparăm greșelile trecutului, inclusiv la nivel peisagistic și de simboluri. Dar trei ani este prea mult pentru reamplasarea Reîntregitorului nostru cel Viteaz. E inadmisibil, mai ales că avem cazul statuii marelui român Emanoil Gojdu, batjocorită de administrația Bolojan.

George Simion despre prigonirea lui Mihai Viteazul la Oradea: „Sunt aceiași care ne-au vândut moștenirea Gojdu!”, Foto: facebook.com/george.simion.unire

Vedeți în ce stadiu ne-a adus clasa politică?? Ne face să ne certăm chiar și din cauza Reîntregitorilor, în loc să le urmăm exemplul! Ei sunt aceiași care ne-au vândut moștenirea Gojdu!
În poza de jos: banner afișat în 2014 în Oradea. „, a scris George Simion pe facebook

George Simion despre prigonirea lui Mihai Viteazul la Oradea: „Sunt aceiași care ne-au vândut moștenirea Gojdu!”, Foto: facebook.com/george.simion.unire

Nota redacției: Deși în poza la care face referire George Simion se vede clar unde era cândva statuia lui Emanuil Gojdu, după ce aceasta a fost demontată sub același pretext al „reabilitării” ea a zăcut peste 4 ani printre gunoaie și șobolani sub cerul liber, până s-a umplut de mușchi și mizerie.

Deputatul Constantin Codreanu: „Solicit premierului României, ministrului Culturii și Identității Naționale și prefectului județului Bihor să intervină pentru salvarea, restaurarea și reinstalarea în municipiul Oradea a statuii lui Emanuil Gojdu”, Foto: activenews.ro

Cu foarte mare chin, după ce a fost amendat pentru batjocorirea statuii lui Gojdu, și asta după insistențele unor asociații culturale orădene, primarul Bolojan a îngăduit că statuia să fie curățată, dar tot i-a refuzat amplasarea pe vechiul amplasament, exilând-o într-o zonă care nicidecum nu mai este ușor accesibilă orădenilor și turiștilor. Comparația este mai mult decât evidentă între cum era pusă în valoarea înainte de 2014 statuia lui Gojdu și unde zace acum segmentată și nebăgată în seamă.

Statuia lui Emanuil Gojdu, Oradea, Foto: facebook.com/CulturaInMiscare

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 ore ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

9 ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago