Minunata și noua lume a progresismului nu încetează să uimească și plaiurile noastre mioritice. Liderul liberalilor, Ludovic Orban, este deranjat de “fatalismul” baladei populare românești și afirmă că opera conține niște “chestiuni care intră în subconștientul copilului și care reflectă o mentalitate contrară unei societăți care trebuie să evolueze”, iar pentru dânsul acesta constituie un motiv suficient pentru care susține sincer scoaterea poeziei populare din programa școlară.
”Avem o poezie, Miorița… vă spun sincer că susțin să fie scoasă din programa școlară. Nu numai fatalismul care există și faptul că un om, deși este înștiințat că o să i se întâmple ceva rău, nu face nimic, mai sunt și alte lucruri care nu cad bine. Sunt niște chestiuni acolo care intră în subconștientul copilului care învață această poezie, care reflectă o mentalitate contrară unei societăți care trebuie să evolueze, care trebuie să se dezvolte, care trebuie să bată cărări nebătute, trebuie să recupereze un decalaj moștenit nu din cauza noastră”, a susținut Ludovic Orban, președintele PNL
Nota redacției: La Oradea primarul Ilie Bolojan se luptă cu statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii, oferind întregii suflări din România niște scene oribile cu statuia voievodului român batjocorită, legată și plimbată aiurea pe străzile din Oradea, iar la București liderul liberalilor se luptă cu folclorul românesc? Sigur acești oameni își fac campanie electorală, sau anticampanie? Chiar nici nu mai au nevoie să-i discrediteze cu nimic adversarii politici, pentru că se autoflagelează și autosabotează singuri…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment