Lui Ludovic Orban i s-a pus pata și pe Miorița! O vrea scoasă din programa școlară!

Minunata și noua lume a progresismului nu încetează să uimească și plaiurile noastre mioritice. Liderul liberalilor, Ludovic Orban, este deranjat de „fatalismul” baladei populare românești și afirmă că opera conține niște „chestiuni care intră în subconștientul copilului și care reflectă o mentalitate contrară unei societăți care trebuie să evolueze”, iar pentru dânsul acesta constituie un motiv suficient pentru care susține sincer scoaterea poeziei populare din programa școlară.

”Avem o poezie, Miorița… vă spun sincer că susțin să fie scoasă din programa școlară. Nu numai fatalismul care există și faptul că un om, deși este înștiințat că o să i se întâmple ceva rău, nu face nimic, mai sunt și alte lucruri care nu cad bine. Sunt niște chestiuni acolo care intră în subconștientul copilului care învață această poezie, care reflectă o mentalitate contrară unei societăți care trebuie să evolueze, care trebuie să se dezvolte, care trebuie să bată cărări nebătute, trebuie să recupereze un decalaj moștenit nu din cauza noastră”, a susținut Ludovic Orban, președintele PNL

Nota redacției: La Oradea primarul Ilie Bolojan se luptă cu statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii, oferind întregii suflări din România niște scene oribile cu statuia voievodului român batjocorită, legată și plimbată aiurea pe străzile din Oradea, iar la București liderul liberalilor se luptă cu folclorul românesc? Sigur acești oameni își fac campanie electorală, sau anticampanie? Chiar nici nu mai au nevoie să-i discrediteze cu nimic adversarii politici, pentru că se autoflagelează și autosabotează singuri…

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info