Joi, 20 iunie 2019, începând cu ora 18:30, pe scena Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș “George Topârceanu” a avut loc evenimentul “Frați Români, veniți ACASĂ!” organizat de către Asociația Atitudinea Publică. Evenimentul a fost prilejul potrivit pentru a se crea un mic pol de solidaritate românească: artiști, jurnaliști, preoți, activiști sau oameni simpli, au colaborat împreună și și-au întărit legăturile între ei, în cadrul unui remarcabil exercițiu de promovare a românismului.
“Frați Români, veniți ACASĂ!” a constituit un eveniment susținut joi la Curtea de Argeș, și care aduce un nou suflu al românismului. Pe lângă artiștii care au concertat la acest eveniment: Maria Gheorghiu, Mariana Anghel, Viorel Nicolae POP, au mai fos t invitați pe scena Centrului de Cultura și Arte Curtea de Argeș “George Topârceanu” să ia cuvântul părintele Mihai Andrei ALDEA, filolog (Mânăstirea Paltin – Petru Vodă), domnul Lucian TODORAN, consultant în resurse umane (Cluj Napoca), domnul Dan TĂNASĂ, jurnalist (Sfântu-Gheorghe), doamna Daniela CIUTĂ, Buletin de Carei (Carei) și domnul Adrian BĂNICĂ, inginer (Bascov).
Fiecare intervenient a vorbit pe scena Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș “George Topârceanu” despre experiențele sale și relațiile sale cu cu administrația publică.
Dan Tanasă a vorbit despre procesele în care acesta este implicat cu privire la ilegalitățile care se produc în Harghita și Covasna, a vorbit despre nevoia de implicare a românilor de rând în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești.
Doamna Daniela Ciută de la publicația Buletin de Carei a vorbit despre abuzurile instituționale ale administrației locale UDMR împotriva comunității românești și despre încercările ei de a aduce relația cu administrația publică la o stare de normalitate.
Domnul Lucian TODORAN a vorbit despre incovenienţele cauzate de festivalul Untold sau de alte abateri ale administrației locale din Cluj Napoca.
În cadrul evenimentului părintele Mihai Andrei ALDEA, filolog (Mânăstirea Paltin – Petru Vodă), și-a lansat cărțile “Cum luptau Românii?” (partea I – Cartea, partea II – Dicționarul), râmânâd apoi câteva clipe la o sesiune de acordare de autografe și dedicații celor interesați de cărțile sale.
Evenimentul a fost precedat de un flashmob inedit la Curtea de Argeș: mai mulți artiști au susținut un recital ad-hoc în piața agroalimentară din Curtea de Argeș. În cadrul evenimentului “Frați Români veniți acasă!”, un grup de artiști i-a surprins atât pe comercianți cât și pe clienții pieței cu un miniconcert la fața locului.
Galerie Foto:
[envira-gallery id=”100825″]