RSS

25 Octombrie: Răspunde Române, P…

Răspunde Române, Pre…

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

La 16 octombrie 1916 a sosit în …

Misiunea Militară Fr…

Avem cea mai coruptă "Justiție" …

Oare să aibă loc cea…

La 15 octombrie 1451 era asasina…

Pe locul unde astăzi…

Carei, ultima brazdă. Concurs na…

Cu ocazia Zilei de 2…

Pelerinaj sau stare de asediu? A…

Pelerinaj sau stare …

Tartorul cifrelor măsluite din G…

"După cazul Laurenți…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Un nou pol al românismului s-a închegat la Curtea de Argeș

Print Friendly, PDF & Email

Joi, 20 iunie 2019, începând cu ora 18:30, pe scena Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș “George Topârceanu” a avut loc evenimentul “Frați Români, veniți ACASĂ!” organizat de către Asociația Atitudinea Publică. Evenimentul a fost prilejul potrivit pentru a se crea un mic pol de solidaritate românească: artiști, jurnaliști, preoți, activiști sau oameni simpli, au colaborat împreună și și-au întărit legăturile între ei, în cadrul unui remarcabil exercițiu de promovare a românismului.

“Frați Români, veniți ACASĂ!” a constituit un eveniment susținut joi la Curtea de Argeș, și care aduce un nou suflu al românismului. Pe lângă artiștii care au concertat la acest eveniment: Maria Gheorghiu, Mariana Anghel, Viorel Nicolae POP, au mai fos t invitați pe scena Centrului de Cultura și Arte Curtea de Argeș “George Topârceanu” să ia cuvântul părintele Mihai Andrei ALDEA, filolog (Mânăstirea Paltin – Petru Vodă), domnul Lucian TODORAN, consultant în resurse umane (Cluj Napoca), domnul Dan TĂNASĂ, jurnalist (Sfântu-Gheorghe), doamna Daniela CIUTĂ, Buletin de Carei (Carei) și domnul Adrian BĂNICĂ, inginer (Bascov).

Viorel Nicolae POP, Dan Tanasă și doamna Daniela Ciută, în fața Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș “George Topârceanu”

Fiecare intervenient a vorbit pe scena Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș “George Topârceanu” despre experiențele sale și relațiile sale cu cu administrația publică.

Dan Tanasă pe scena Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș “George Topârceanu”

Dan Tanasă a vorbit despre procesele în care acesta este implicat cu privire la ilegalitățile care se produc în Harghita și Covasna, a vorbit despre nevoia de implicare a românilor de rând în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești.

Daniela Ciută, jurnalist Buletin de Carei, pe scena Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș “George Topârceanu”

Doamna Daniela Ciută de la publicația Buletin de Carei a vorbit despre abuzurile instituționale ale administrației locale UDMR împotriva comunității românești și despre încercările ei de a aduce relația cu administrația publică la o stare de normalitate.

Lucian TODORAN, consultant în resurse umane, pe scena Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș “George Topârceanu”

Domnul Lucian TODORAN a vorbit despre incovenienţele cauzate de festivalul Untold sau de alte abateri ale administrației locale din Cluj Napoca.

Părintele Mihai Andrei ALDEA, filolog (Mânăstirea Paltin – Petru Vodă), pe scena Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș “George Topârceanu”

În cadrul evenimentului părintele Mihai Andrei ALDEA, filolog (Mânăstirea Paltin – Petru Vodă), și-a lansat cărțile “Cum luptau Românii?” (partea I – Cartea, partea II – Dicționarul), râmânâd apoi câteva clipe la o sesiune de acordare de autografe și dedicații celor interesați de cărțile sale.

Părintele Mihai Andrei ALDEA și-a lansat cărțile “Cum luptau Românii?” (partea I – Cartea, partea II – Dicționarul)

Evenimentul a fost precedat de un flashmob inedit la Curtea de Argeș: mai mulți artiști au susținut un recital ad-hoc în piața agroalimentară din Curtea de Argeș. În cadrul evenimentului “Frați Români veniți acasă!”, un grup de artiști i-a surprins atât pe comercianți cât și pe clienții pieței cu un miniconcert la fața locului.

Maria Gheorghiu concertând în piața din Curtea de Argeș
Maria Gheorghiu concertând în piața din Curtea de Argeș
Viorel Nicolae POP concertând în piața din Curtea de Argeș
Mariana Anghel concertând în piața din Curtea de Argeș

Galerie Foto:Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info