Categories: Mihai Tirnoveanu

Mihai Tîrnoveanu: „Crucile nu sunt pioni ce pot fi mutați, Crucile nu se dărâmă, Crucile nu se negociază”

„Aflăm din presă că o delegație a Ministerului Apărării din Ungaria se va deplasa la Valea Uzului să cerceteze pe teren care e situația cu morții, cu crucile… care e situația în general.

În general, ar trebui să li se spună domnilor de la Budapesta care nu văd bună deloc situația din cauza celor 52 de Cruci ale Ostașilor Români și a Monumentului, care cică nu au avut nu știu ce aviz, că TOATE cele 600 de cruci care marchează soldații unguri au fost puse ILEGAL în anul 1994, FĂRĂ NICIUN FEL DE AVIZ din partea niciunui minister, fără niciun fel de autorizație, inclusiv fără acordul Oficiului Național Cultul Eroilor. 

Ministrul ungar de externe declară în același timp că Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului trebuie să revină la starea initială. Păi în starea inițială cele 600 de cruci ale soldaților unguri NU existau. Existau în schimb cruci ale Eroilor Români și un Monument dedicat acestora, care au fost arse și dărâmate de maghiari în anul 1994. 

Mihai Tîrnoveanu: „Crucile nu sunt pioni ce pot fi mutați, Crucile nu se dărâmă, Crucile nu se negociază”

Sperăm ca în urma vizitei delegației din Ungaria să nu se ajungă cumva la concluzia că cele 52 de cruci și Monumentul trebuie dărâmate sau mutate în alt loc, mai la margine…mai în pădure…că nu e bine, nu e bine chiar deloc să se facă acest lucru.

Crucile nu sunt pioni ce pot fi mutati, Crucile nu se dărâmă, Crucile nu se negociază iar cinstirea Eroilor nu se contracarează cu contramanifestații, ilegale bineînțeles. 
Urmărim si noi situația cu un maximum de interes, îngrijorare, atenție.”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

22 de ore ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o zi ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

2 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

3 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

4 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

4 zile ago