RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Mihai Tîrnoveanu: “Crucile nu sunt pioni ce pot fi mutați, Crucile nu se dărâmă, Crucile nu se negociază”

“Aflăm din presă că o delegație a Ministerului Apărării din Ungaria se va deplasa la Valea Uzului să cerceteze pe teren care e situația cu morții, cu crucile… care e situația în general.

libris.ro

În general, ar trebui să li se spună domnilor de la Budapesta care nu văd bună deloc situația din cauza celor 52 de Cruci ale Ostașilor Români și a Monumentului, care cică nu au avut nu știu ce aviz, că TOATE cele 600 de cruci care marchează soldații unguri au fost puse ILEGAL în anul 1994, FĂRĂ NICIUN FEL DE AVIZ din partea niciunui minister, fără niciun fel de autorizație, inclusiv fără acordul Oficiului Național Cultul Eroilor. 

Ministrul ungar de externe declară în același timp că Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului trebuie să revină la starea initială. Păi în starea inițială cele 600 de cruci ale soldaților unguri NU existau. Existau în schimb cruci ale Eroilor Români și un Monument dedicat acestora, care au fost arse și dărâmate de maghiari în anul 1994. 

Mihai Tîrnoveanu: "Crucile nu sunt pioni ce pot fi mutați, Crucile nu se dărâmă, Crucile nu se negociază"
Mihai Tîrnoveanu: “Crucile nu sunt pioni ce pot fi mutați, Crucile nu se dărâmă, Crucile nu se negociază”

Sperăm ca în urma vizitei delegației din Ungaria să nu se ajungă cumva la concluzia că cele 52 de cruci și Monumentul trebuie dărâmate sau mutate în alt loc, mai la margine…mai în pădure…că nu e bine, nu e bine chiar deloc să se facă acest lucru.

Crucile nu sunt pioni ce pot fi mutati, Crucile nu se dărâmă, Crucile nu se negociază iar cinstirea Eroilor nu se contracarează cu contramanifestații, ilegale bineînțeles. 
Urmărim si noi situația cu un maximum de interes, îngrijorare, atenție.”

Autor: Mihai TîrnoveanuContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info