Categories: Societate

Deputat liberal: „Pentru senzaţii tari, călătoriţi cu Tarom! Este cel mai scump, are cele mai slabe servicii şi nu ştii niciodată dacă şi cum ajungi la destinaţie”

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan acuză atât conducerea Tarom, cât şi pe actualul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetenţa lor în a eficientiza şi moderniza compania naţională de transport aerian – Tarom, deşi banii strânşi din vânzarea biletelor sunt mulţi, iar compania este susţinută financiar şi de către stat: „Pentru senzaţii tari, călătoriţi cu Tarom! Este cel mai scump, are cele mai slabe servicii şi nu ştii niciodată dacă şi cum ajungi la destinaţie”.

”Ministrul transporturilor, dar şi actuala conducere a Tarom trebuie să explice românilor cum s-a ajuns ca o călătorie în interiorul României să aibă un preţ de lux, deşi românii plătesc atât bilete, cât şi subvenţii directe sau indirecte către compania de stat.

Preţul biletelor pentru o călătorie cu avioanele Tarom este cel mai bun indicator al ineficienţei acestei companii. Spre exemplu, un bilet dus-întors de la Suceava sau de la Iaşi până la Bucureşti ajunge şi la peste 300 de euro, adică de două sau chiar de trei ori mai scump decât un bilet până în Marea Britanie, Germania sau Spania.

Deputat liberal: „Pentru senzaţii tari, călătoriţi cu Tarom! Este cel mai scump, are cele mai slabe servicii şi nu ştii niciodată dacă şi cum ajungi la destinaţie”

Această situaţie nu o poate explica niciun om serios, atâta vreme distanţele interne sunt de 5-6 ori mai mici decât cele externe, avioanele Tarom care operează pe rute interne sunt aparate de mici dimensiuni, cu un consum redus de carburaţi, iar locurile în avioane sunt pline de fiecare dată!

Am putea să credem că preţurile uriaşe provin din serviciile de lux oferite călătorilor. Nimic mai fals! Cele mai proaste servicii la bord din aproape toată Europa le găseşti numai la Tarom. Nici măcar pagina de internet a companiei nu funcţionează tot timpul, iar aşteptarea pe aeroport e mai lungă decât călătoria.

Dacă aş mai adăuga şi faptul că aparatele de zbor sunt destul de învechite, neîntreţinute corespunzător, iar siguranţa lasă de dorit, atunci ne dăm seama că de fapt banii companiei se duc în altă parte sau, mai bine spus, în anumite buzunare. Ministrul Răzvan Cuc ar trebui să iasă public şi să spună oamenilor cât anume din preţul unui bilet la Tarom reprezintă costurile efective ale companiei şi cât din preţul biletului merge în salariile clienţilor politici angajaţi cu sutele la această companie.

(…) Grav este faptul că nu se fac aproape deloc investiţii, iar incidentele legate de starea aeronavelor s-au înmulţit. Tot ministrul transporturilor ar trebui să iasă din demagogie şi să explice public de ce ministerul a pus constant piedici şi altor companii aeriene care ar fi vrut să opereze pe rute interne.

Dacă spre Iaşi, Suceava, Satu Mare ar fi efectuat curse şi alte companii, atunci preţul biletelor pe cursele interne ar fi scăzut şi sub 80 de euro, iar Tarom ar fi intrat în colaps.

Deputat liberal: „Pentru senzaţii tari, călătoriţi cu Tarom! Este cel mai scump, are cele mai slabe servicii şi nu ştii niciodată dacă şi cum ajungi la destinaţie”

Din păcate, doar atât se pricep cei care conduc destinele transporturilor în România: nu au construit niciun Km nou de autostradă în ultimii ani, transportul feroviar e pe ducă, iar cel cu avionul este un lux, pe care cetăţeanul român nu şi-l poate permite. Sper ca Vioricăi Dăncilă să i se facă milă de România şi să-l demită pe Răzvan Cuc cât mai repede. În legătură cu preţul biletelor la Tarom, chiar prim-minstrul ar fi trebuit să trimită corpul de control şi să constate ceea ce a mai constatat şi cu alte ocazii, adică românii sunt taxaţi pentru ca unii clienţi de partid să ia salarii nemuncite de mii de euro lunar.”, se arată în declarația de presă a deputatului PNL Ioan Balan


Galerie Foto:

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

La 18 mai 1849 începea „A doua bătălie de la Abrud”

Atât prima cât și A doua bătălie de la Abrud se învârt în jurul maiorului Imre Hatvani,…

19 ore ago

25 Mai 2024 – O nouă manifestare la Castanul Unirii de la Vişan!

O nouă "lecţie de istorie" adevărată va fi susţinută sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu…

o zi ago

17 Mai 1936 – A avut loc deschiderea pentru public a Muzeului Satului Românesc la inițiativa profesorului Dimitrie Gusti

"Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este denumirea atribuită prin Hotărârea Guvernului României nr. 742/2003,…

o zi ago

17 Mai 1923 – A avut loc inaugurarea Mormântului Ostașului Necunoscut în Parcul Carol, printr-o ceremonie impresionantă

Într-o zi de joi, pe 17 Mai 1923, de Ziua Eroilor și de Ziua Înălţării…

o zi ago

Interviu cu maestrul DAN PURIC | VIDEO

Acestea au fost întrebările: Hristos a înviat! Vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră. Despre…

o zi ago

17 Mai 1919 – Teodor Pirici, olteanul care a eliberat Aradul

La data de 17 mai 1919, locuitorii Aradului întâmpinau cu multă lumină în ochi și căldură…

2 zile ago