” Nu vă temeți, Libertatea va învinge!
Pentru ce voi fi judecat de CNCD pe 27 august ora 10, în urma reclamației Fundației Szekler Monitor.
Cred că aceasta de fapt este mare mea vină: cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi al prietenilor mei am reușit să mobilizez în stradă mii de români de pe întreg cuprinsul țării, pentru a fi umăr lângă umăr cu frații lor din Covasna si Harghita la marile sărbători naționale si la manifestațiile pentru Limba Română, ca unică limbă oficială în statul român.
Mii de români au venit în Covasna si Harghita, mii de români deasemenea au fost prezenți în Capitală pentru Inima Țării. Vă spun, asta i-a durut pe unii cel mai tare, unitatea noastră în jurul Idealurilor Naționale.
Problematica din cele două județe nu a mai fost una aproape exclusiv ”internă”, ci s-a externalizat, dobândind o vizibilitate mult mai mare în rândul opiniei publice din întreaga țară, care a reacţionat în modul cel mai concret cu putință si la acest gen de manifestări.
Înspăimântați de istoricul ,,Pe aici nu se trece” în calea planurilor lor de autonomie teritorială, de enclavizare a Arcului Intracarpatic, ne scot la ”judecată”.
Dar oameni buni, pe noi ne judecă numai Dumnezeu si cei care si-au dat sângele pentru acest Pământ Sfânt. Pe noi ne judecă Istoria, dacă avem sau nu în aceste vremuri cumplite, curajul si tăria de a afirma cu toate puterile noastre Libertatea de a fi Român, Libertatea de Gândire si Acțiune Românească.
Putem întoarce capul să ne facem că nu vedem, că nu auzim, că nu stim, putem să ne ascundem după perdea, sau după problemele de zi cu zi, putem pleca capul…sau putem fi demni, învinge frica, învinge deznădejdea, putem să ne ridicăm din genunchi si să simțim până-n prăsele durerea si fericirea de a fi Români, Români Liberi!
Cu Dumnezeu înainte frați si surori!”
Autor: Mihai Tîrnoveanu
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment