Asta i-a durut pe unii cel mai tare, unitatea noastră în jurul Idealurilor Naționale

” Nu vă temeți, Libertatea va învinge!
Pentru ce voi fi judecat de CNCD pe 27 august ora 10, în urma reclamației Fundației Szekler Monitor.

Cred că aceasta de fapt este mare mea vină: cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi al prietenilor mei am reușit să mobilizez în stradă mii de români de pe întreg cuprinsul țării, pentru a fi umăr lângă umăr cu frații lor din Covasna si Harghita la marile sărbători naționale si la manifestațiile pentru Limba Română, ca unică limbă oficială în statul român.

Mii de români au venit în Covasna si Harghita, mii de români deasemenea au fost prezenți în Capitală pentru Inima Țării. Vă spun, asta i-a durut pe unii cel mai tare, unitatea noastră în jurul Idealurilor Naționale.

Problematica din cele două județe nu a mai fost una aproape exclusiv ”internă”, ci s-a externalizat, dobândind o vizibilitate mult mai mare în rândul opiniei publice din întreaga țară, care a reacţionat în modul cel mai concret cu putință si la acest gen de manifestări.

Înspăimântați de istoricul ,,Pe aici nu se trece” în calea planurilor lor de autonomie teritorială, de enclavizare a Arcului Intracarpatic, ne scot la ”judecată”.

Dar oameni buni, pe noi ne judecă numai Dumnezeu si cei care si-au dat sângele pentru acest Pământ Sfânt. Pe noi ne judecă Istoria, dacă avem sau nu în aceste vremuri cumplite, curajul si tăria de a afirma cu toate puterile noastre Libertatea de a fi Român, Libertatea de Gândire si Acțiune Românească.

Putem întoarce capul să ne facem că nu vedem, că nu auzim, că nu stim, putem să ne ascundem după perdea, sau după problemele de zi cu zi, putem pleca capul…sau putem fi demni, învinge frica, învinge deznădejdea, putem să ne ridicăm din genunchi si să simțim până-n prăsele durerea si fericirea de a fi Români, Români Liberi!
Cu Dumnezeu înainte frați si surori!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu


[envira-gallery id=”102562″]
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns