Asta i-a durut pe unii cel mai tare, unitatea noastră în jurul Idealurilor Naționale

” Nu vă temeți, Libertatea va învinge!
Pentru ce voi fi judecat de CNCD pe 27 august ora 10, în urma reclamației Fundației Szekler Monitor.

Cred că aceasta de fapt este mare mea vină: cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi al prietenilor mei am reușit să mobilizez în stradă mii de români de pe întreg cuprinsul țării, pentru a fi umăr lângă umăr cu frații lor din Covasna si Harghita la marile sărbători naționale si la manifestațiile pentru Limba Română, ca unică limbă oficială în statul român.

Mii de români au venit în Covasna si Harghita, mii de români deasemenea au fost prezenți în Capitală pentru Inima Țării. Vă spun, asta i-a durut pe unii cel mai tare, unitatea noastră în jurul Idealurilor Naționale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Problematica din cele două județe nu a mai fost una aproape exclusiv ”internă”, ci s-a externalizat, dobândind o vizibilitate mult mai mare în rândul opiniei publice din întreaga țară, care a reacţionat în modul cel mai concret cu putință si la acest gen de manifestări.

Înspăimântați de istoricul ,,Pe aici nu se trece” în calea planurilor lor de autonomie teritorială, de enclavizare a Arcului Intracarpatic, ne scot la ”judecată”.

Dar oameni buni, pe noi ne judecă numai Dumnezeu si cei care si-au dat sângele pentru acest Pământ Sfânt. Pe noi ne judecă Istoria, dacă avem sau nu în aceste vremuri cumplite, curajul si tăria de a afirma cu toate puterile noastre Libertatea de a fi Român, Libertatea de Gândire si Acțiune Românească.

Putem întoarce capul să ne facem că nu vedem, că nu auzim, că nu stim, putem să ne ascundem după perdea, sau după problemele de zi cu zi, putem pleca capul…sau putem fi demni, învinge frica, învinge deznădejdea, putem să ne ridicăm din genunchi si să simțim până-n prăsele durerea si fericirea de a fi Români, Români Liberi!
Cu Dumnezeu înainte frați si surori!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Congresul Profesorilor de Istorie și Limba Română, la Iași: Se reunesc cadre didactice din România și din jurul granițelor țării

sâm aug. 24 , 2019
Peste 120 de cadre didactice din România și comunitățile istorice românești din jurul granițelor se reunesc la Iași pentru a discuta despre unitatea lingvistică și istoria comună a românilor de pretutindeni. Evenimentul care se va derula în perioada 31 august-1 septembrie sub genericul „Congresul Profesorilor de Istorie și Limba Română” […]

Poate vă place și:

libris.ro