Prima ediție a Școlii de Vară de la Carei, un proiect menit să aducă în atenția tinerelor generații aspecte neștiute sau mai puțin pomenite în spațiul public, despre una dintre cele mai negre și mai tragice pagini din istoria poporului român, momentul istoric de după odiosul Dictat de la Viena de la 30 august 1940, a debutat la Carei cu o constatare tristă: afișele care promovau această Școală de Vară lipite prin Carei de către voluntari, au fost la scurtă vreme vandalizate, rupte de către persoane necunoscute.
Membrii și inițiatorii acestui proiect prin care este evocat un tragic moment din istoria neamului românesc, au trebuit în ultimele zile să înlocuiască iar și iar afișele prin Carei. Ce patimă drăcească te poate mâna să distrugi până și afișele care promovează un eveniment menit să comemoreze durerea și suferințele unui popor oprimat și prigonit de-a lungul secolelor pe propriul său pământ?
Suntem indignați și profund mâhniți de un asemenea comportament care te descalifică din punct de vedere ca ființă umană și bipedă. Totuși, cum să vandalizezi un afiș care vorbește despre o comemorare, despre aducerea la lumină a adevărului despre atrocitățile comise în Ardealul de Nord după odiosul Dictat de la Viena din 30 august 1940?
Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…
Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…
Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…
O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…
Pe 27 iunie 1849, Avram Iancu a trimis un răspuns oficial colonelului ungar Iosif Simonffy…
În perioada interbelică comuna Cuzdrioara ( acum în județul Cluj) făcea parte din județul Someș,…
Leave a Comment