Categories: Republica Moldova

Boris Volosatâi, directorul CMR Basarabia, va candida pentru funcția de primar al Chișinăului

O surpriză foarte plăcută pentru noi o constituie vestea că domnul Boris Volosatâi, proaspăt numit și validat director executiv al CMR Basarabia,va candida pentru funcția de primar al Chișinăului.

Liderul Partidului Politic Democrația Acasă, Vasile Costiuc, îl caracterizează astfel pe domnul Boris Volosatâi, potrivit radiochisinau.md:

„Un adevărat român, care să reprezinte cu demnitate capitala noastră și să opună rezistență recuceririi de către ruși, prin intermediul Alianței Kozak, a întregului stat al Republicii Moldova și implicit a capitalei”Vasile Costiuc

Pe domnul Boris Volosatâi l-am cunoscut personal pentru prima data la Conferința anuală a CMR de pe 7 – 8 septembrie 2019, desfășurată în Sala Drepturilor Omului de la Palatul Parlamentului. Acum aflăm din presa din stânga Prutului că directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatâi, este candidatul propus de intelectuali la funcția de primar de Chișinău.

În cadrul acelei conferințe de la București, domnul Boris Volosatâi a reamintit despre importanța și necesitatea reintroducerii în sistemul de învățământ din Republica Moldova a învățământului patriotic românesc, a introducerii a unei istorii comune a neamului românesc pentru elevii de pe ambele maluri ale Prutului, și chiar despre unificarea întregului sistem de învățământ din cele două state românești. De ce n-am putea avea curicule comune, se întreba Boris Volosatâi la București, stârnind ropote de aplauze în Sala Drepturilor Omului de la Palatul Parlamentului.

Nota noastră: Cunoscând reperele culturale și identitare la care se raportează domnul Boris Volosatâi, directorul Liceului „Gheorghe Asachi” și directorul executiv al CMR Basarabia, nu putem decât să salutăm și să urmărim cu mare interes candidatura domnului Boris Volosatâi la funcția de primar al Chișinăului. Doamne ajută neamul românesc!

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

9 ore ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

2 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

2 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

2 zile ago