Categories: George Simion

Semnal de alarmă: OUG 64/209 adoptată de Guvernul României îi exclude pe candidații independenți la alegerile prezidențiale din campania electorală televizată

Mișcarea politică „România Mare în Europa” trage un semnal de alarmă cu privire la Ordonanța de Urgență 64/209 adoptată de Guvernul României, care îi exclude pe candidații independenți la alegerile prezidențiale din campania electorală televizată. De asemenea, mișcarea politică solicită CNA, în contextul în care decizia se află în dezbatere publică până pe 24 septembrie, să refuze transpunerea ei, deoarece discriminează candidații independenți. În același timp, „România Mare în Europa” solicită Curții Constituționale să se sesize pe marginea de neconstituționalității noii forme a Legii, aplicată cu complicitatea CNA.

Potrivit deciziei adoptate prin Ordonanță de Urgență, de modificare a Legii privind alegerea Președintelui României (370/2004), partidele politice, alianțele politice, cele electorale și organizațiile cetățenilor care aparțin minorităților naționale participante la alegeri vor avea apariții televizate, dar și la radio contra cost. Noua normă îi lasă în afara jocului politic pe candidații independenți. Candidații independenți vor avea timpi de antenă doar gratuit, însă nu se precizează cât va fi spațiul acordat, ci doar cel trebuie să fie „echilibrat”. Așadar, candidații partidelor vor beneficia și de apariții la radio și tv gratis, dar și contra cost, iar cei independenți, numai gratuit, dar în condiții incerte. În această situație, nu se asigură condiții egale pentru toți candidații, indiferent de resursele financiare de care dispun.

Mișcarea „România Mare în Europa” consideră că independenților le este blocat accesul la compețiile politice, amintind și că pentru înscrierea în alegerile prezidențiale sunt nevoiți să strângă 200.000 de semnături, la fel ca partidele, care au o infrastructură net superioară și bani de la bugetul de stat. În acest sens, „România Mare în Europa” îi îndeamnă pe toți cei care vor șanse egale pentru independenți să semneze pentru susținerea candidaturii acestora la alegerile prezidențiale, lucru care mai este posibil numai până sâmbătă, 21 septembrie.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

16 Mai 1600 – Mihai Viteazul ia Cetatea Suceava fără niciun fel de luptă, pur și simplu i se deschid porțile cetății

Sub spectrul unei iminente reveniri a lui Sigismund Báthory cu scopul de a recuceri Transilvania…

12 ore ago

Cu se se mai laudă USR-iștii: propunerea legislativă privind dreptul la avort a primit raport de adoptare

Oana Cambera, deputat neafiliat, fostă USR și PLUS, acum ajunsă vicepreședinte la partidul Reper, se…

19 ore ago

Militarii rezerviști cer printr-o petiție actualizarea soldelor de grad!

Gradul militar același și totuși diferit !? Militarii în activitate, în rezervă sau retragere și-au…

o zi ago

Cristina POBIRCI, o gorjeancă talentată!

Cristina POBIRCI: Sunt din Părău de Pripor și totul a început la varsta de 6 ani…

o zi ago

Prim ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat

Prim ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat în localitatea Handlová, în fața Casei de…

o zi ago