Site icon Glasul.info

Laurian Stănchescu despre medicul lui Mihai Eminescu

“Scrisoare publică adresată Presei, Doamnei Premier Dăncilă, Domnului Președinte al Consiliului Județean Botoșani, Comunității Evreiești din România…!

Reparație morală pentru medicul evreu… Francisc Isac, medicul curant al lui Mihai Eminescu și salvatorul său din perioada neagră de la Botoșani…!

În perioada “Botoșani” a nefericitului poet… Mihai Eminescu, medicul curant al lui Mihai Eminescu a fost evreul Francisc Isac… un om de un devotament și onestitate… emblematice. În acea perioadă tragică pentru poet, medicul evreu era medicul șef al spitalului din Botoșani și venea zilnic să-l îngrijească pe bolnavul fără noroc și fără destin luminos. I-a alinat suferințele fizice și spirituale cu frăție și duh biblic, îi obloja rănile picioarelor… spălându-le cu mâinile sale, îl apăra pe poet de agresiunile politice și s-a luptat pentru pensia nefericitului scrib al scrisului în Parlament, pe când compatrioții săi îl închideau în temnițe, îl băteau cu frânghii ude și îl lăsau să moară de foame… Plecăciune, domnule medic evreu, sunteți un sfânt pentru mine și pentru poporul meu, l-ați ținut în viață pe Voievodul Limbii și Culturii Române, acesta fiind adevărul despre medicul evreu FRANCISC ISAC, UN EROU NEÎNCORONAT…!

Propun să primească laurii cuveniți și să i se înalțe o statuie în centrul orașului Botoșani, o reparație morală pentru onoarea sa jefuită, cer dreptate postumă pentru medicul evreu, destul a fost denigrat și hulit pe nedrept de posteritate…!

Adevărul se află în cartea mea “Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit”, carte pe care am dedicat-o medicului apostol… Francisc Isac…!

Eveniment neobișnuit în curtea PSD din Șoseaua Kiselef la statuia lui Mihai Eminescu, Foto: Laurian Stănchescu
Eveniment neobișnuit în curtea PSD din Șoseaua Kiselef la statuia lui Mihai Eminescu, Foto: Laurian Stănchescu

Documentele doveditoare le-am primit de la istoricul Gheorghe Eminescu, nepotul lui Mihai Eminescu. “

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România,
membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
autorul proiectelor Avram Iancu și Brâncuși din Parlamentul României, devenite Decrete Prezidențiale…!

Exit mobile version