Laurian Stănchescu despre medicul lui Mihai Eminescu

“Scrisoare publică adresată Presei, Doamnei Premier Dăncilă, Domnului Președinte al Consiliului Județean Botoșani, Comunității Evreiești din România…!

Reparație morală pentru medicul evreu… Francisc Isac, medicul curant al lui Mihai Eminescu și salvatorul său din perioada neagră de la Botoșani…!

În perioada “Botoșani” a nefericitului poet… Mihai Eminescu, medicul curant al lui Mihai Eminescu a fost evreul Francisc Isac… un om de un devotament și onestitate… emblematice. În acea perioadă tragică pentru poet, medicul evreu era medicul șef al spitalului din Botoșani și venea zilnic să-l îngrijească pe bolnavul fără noroc și fără destin luminos. I-a alinat suferințele fizice și spirituale cu frăție și duh biblic, îi obloja rănile picioarelor… spălându-le cu mâinile sale, îl apăra pe poet de agresiunile politice și s-a luptat pentru pensia nefericitului scrib al scrisului în Parlament, pe când compatrioții săi îl închideau în temnițe, îl băteau cu frânghii ude și îl lăsau să moară de foame… Plecăciune, domnule medic evreu, sunteți un sfânt pentru mine și pentru poporul meu, l-ați ținut în viață pe Voievodul Limbii și Culturii Române, acesta fiind adevărul despre medicul evreu FRANCISC ISAC, UN EROU NEÎNCORONAT…!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Propun să primească laurii cuveniți și să i se înalțe o statuie în centrul orașului Botoșani, o reparație morală pentru onoarea sa jefuită, cer dreptate postumă pentru medicul evreu, destul a fost denigrat și hulit pe nedrept de posteritate…!

Adevărul se află în cartea mea “Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit”, carte pe care am dedicat-o medicului apostol… Francisc Isac…!

Eveniment neobișnuit în curtea PSD din Șoseaua Kiselef la statuia lui Mihai Eminescu, Foto: Laurian Stănchescu
Eveniment neobișnuit în curtea PSD din Șoseaua Kiselef la statuia lui Mihai Eminescu, Foto: Laurian Stănchescu

Documentele doveditoare le-am primit de la istoricul Gheorghe Eminescu, nepotul lui Mihai Eminescu. “

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România,
membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
autorul proiectelor Avram Iancu și Brâncuși din Parlamentul României, devenite Decrete Prezidențiale…!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Laurian Stănchescu

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist român.

Lasă un răspuns

Next Post

Manifestare omagială la Iași dedicată lui NICOLAE COSTĂCHESCU

mar sept. 24 , 2019
“Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează vineri, 27 septembrie 2019, începând cu ora 12.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu” de pe strada Mihail Kogălniceanu nr.7B, manifestarea omagială IN MEMORIAM NICOLAE COSTĂCHESCU. Organizat în parteneriat cu Direcţia Judeţeană Iași a Arhivelor Naţionale, Colegiul […]
Manifestare omagială la Iași dedicată lui NICOLAE COSTĂCHESCU, Foto: Facebook / Palatul Culturii din Iași - Complexul Muzeal Național „Moldova"

Poate vă place și:

libris.ro