În Republica Procurorilor din România neoamenii au tot mai multe drepturi ale omului, iar victimele nu au dreptul nici să respire?

Jurnalistul Ion Spânu răbufnește în Cotidianul.ro la adresa autorităților care au amendat-o cu 5.000 RON pe Monica Melencu, mama Luizei, fata răpită în ziua de 14 aprilie 2019: „Nu vă e ruşine, nemernicilor? Luiza este victima!”, scrie jurnalistul Ion Spânu în Cotidianul.

„Procurorii DIICOT – structura centrală au pus bomboana pe coliva anchetei de la Caracal după seria incredibilă de gafe, bîlbe şi prostii pe care au făcut-o de şase luni de zile: au amendat-o cu 5.000 RON pe Monica Melencu, mama Luizei, fata răpită în ziua de 14 aprilie 2019, completînd batjocura începută de procurorul Liviu Vasilescu. Ne reamintim că acesta, în loc să demareze procedura de căutare a fetei dispărute, îi spusese atunci doamnei Melencu să aibă răbdare…”, scrie Ion Spânu

În perioada postdecembristă am asistat la un lung șir de legi cu dedicație pentru infractori, culminând cu cea mai proastă legislație din Europa în materie de pedepsire a faptelor grave, a infracțiunilor cu violență, lăsând pe străzi numeroși infractori periculoși, uneori chiar într-o simbioză perfectă cu anumite instituții ale statului, după cum descoperim frecvent în ultimele luni de zile.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
În Republica Procurorilor din România neoamenii au tot mai multe drepturi ale omului, iar victimele nu au dreptul nici să respire?
În Republica Procurorilor din România neoamenii au tot mai multe drepturi ale omului, iar victimele nu au dreptul nici să respire?

Să fi fost atât de mare confuzia în cazul Caracal încât autoritățile încep să confunde familiile victimelor cu vinovații sau inculpații? Cazul acesta de la Caracal devine pe zi ce trece tot mai bizar și ridică tot mai multe întrebări cu privire la adevăratele intenții ale autorităților cu privire la dedesubturile acestui caz.

În timp ce multe piste pe care le-ar putea observa până și mulți dintre profani sunt inexplicabill neexplorate și neanchetate nici până la această oră, iar rețelele de trafic uman probabil își văd în continuare de treabă, poate chiar cu directa binecuvântare a unor așa ziși stâlpi ai instituțiilor de forță din România, victimele și familiile acestor fenomene reprobabile ale societății actuale sunt plimbate pe drumuri, supuse unor presiuni și batjocuri inutile și a altor acțiuni suspecte. Cum e posibil să ai declarații că fetele care au fost victime ale violurilor și ale rețelelor de trafic uman au făcut plângere la poliție iar în loc de dreptate au primit palme și au fost făcute curve, iar tu să nu ai până la acest moment acele specimene în uniformă în spatele gratiilor?

Cum e posibil să ai acest dispreț la adresa victimelor, în timp ce ani de zile ne rozi urechile despre drepturile omului, și în special despre cele ale infractorilor? S-a împământenit din păcate și în România acel tembelism progresist protrivit căruia drepturile (omului) infractorului sunt mai presus decât cele ale victimelor. Dar victima nu-i tot om, drepturile omului pentru victimă nu există? Nu ar trebui să existe o prioritizare între respectarea drepturilor omului între victimă și criminal / agresor?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

O campanie a CTP Iași împotriva hărțuirii: Campania ”Hărțuirea sexuală nu este un flirt” lansată în tramvai

vin sept. 27 , 2019
Fluierăturile, atingerile nepotrivite, urmăririle sau gesturile obscene îndreptate spre diferite persoane în spațiul public sunt doar câteva dintre situațiile în care autorii unor astfel de fapte pot fi trași la răspundere de către polițiști. Inspectoratul de Poliție Județean Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Compania de Transport […]

Poate vă place și:

libris.ro