Biserica Sfântul Mihail din Cluj, loc de omagiere pentru comunitatea maghiară a unuia dintre cei mai odioși criminali de război

Potrivit Gazeta de Cluj, după liturghia oficiată la Biserica „Sf. Mihail” din Cluj-Napoca, un criminal de război a fost omagiat în cadrul evenimentului Zilele Bisericii Sfântul Mihail din Cluj, desfășurat pe 28 și 29 septembrie 2019. Este vorba de Albert Wass, condamnat la moarte în contumacie de Tribunalul Cluj pentru că a instigat trupele horthyste să omoare români şi evrei din localitățile Mureşenii de Câmpie şi Sucutard.

De asemenea, același actor ungur care a susținut un recital după opera criminalului de război Wass Albert, a susţinut în sala Asociaţiei Femeilor Catolice un alt recital din opera altui criminal de război, scriitorul fascist József Nyírő.

„Criminal de război omagiat de comunitatea maghiară în Biserica Sfântul Mihail din Cluj”, scrie gazetadecluj.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Albert Wass a fost condamnat la moarte în contumacie de  Tribunalul Cluj,  atât pentru responsabilitatea legată de evenimentele de la Țaga, cât și pentru cele de la Mureșenii de Câmpie și Sucutard, dovedindu-se că a instigat trupele horthyste să omoare români şi evrei din Mureşenii de Câmpie şi Sucutard.

Mormântul lui Albert Wass din comuna Brâncovenești: omagierea criminalilor de război nu încalcă ordonanța de urgență 31/2002 și l egea 217/2015 ?

Legea 217/2015 pare special concepută numai pentru prigonirea elitelor culturale și spirituale românești? De ce întrebăm asta? Pentru că respectiva lege se aplică exclusiv pe criteriu etnic românesc și uneori chiar și abuziv, până și unor personalități românești care nu au nici în clin nici în mânecă de a face cu mișcările sau ideologiile de orientare fascistă.

În schimb, deși apologia criminalilor de război este interzisă în România atât prin ordonanța de urgență 31/2002 cât și prin legea 217/2015, vedem cum pe teritoriul nostru au explodat în ultimii ani adevărate culte ale personalității dedicate unor criminali de război maghiari precum Albert Wass și József Nyirő.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Pe 20 octombrie va fi inaugurat Mausoleul eroilor Armatei Române, în orașul Leova

mie oct. 2 , 2019
Duminică, 20 octombrie 2019, începând cu ora 13.00, în cimitirul vechi din orașul Leova, Republica Moldova, va avea loc inaugurarea Mausoleului eroilor Armatei Române căzuți în Primul și al Doilea Război Mondial pentru reîntregirea Neamului. „Va invităm la sfințirea Mausoleului armatei Române din orașul Leova. Evenimentul va începe duminica, 20 […]

Poate vă place și:

libris.ro