Mai multe organizații din România și din Republica Moldova au acceptat invitația organizatorilor de la Asociația „Generația Unită” de a participa la Chișinău cu ocazia sărbătoririi a 101 ani de la Marea Unire, la un marș unionist.
Marșul a început din fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, unde s-au rostit câteva scurte alocuțiuni din partea membrilor Asociației „Generația Unită”, Liga Studenților din Iași (n.r. LS IAŞI), urmate apoi de un moment surpriză din partea Asociației Camarazii care a creat un tricolor românesc din fumigene colorate.
S-a mers în marș spre clădirea Sfatului Țării, de pe strada Alexei Mateevici, locul unde s-a votat „unirea pe vecie” cu România.
Gestul organizațiilor și asociațiilor din România care au participat la acțiunile din Chișinău au fost apreciate de către organizatorii de la Asociația Generația Unită:
“Mulțumim tuturor participanților la acest eveniment, și va așteptăm și pe 27 martie să reușim să întregim cele 2 jumătăți de hartă ale României. Mulțumim grupului #Camarazii, studenților de la #LigaStudențilorIași pentru că au făcut un drum lung pentru a fi alături de noi!”, au scris pe facebook cei de la Asociația Generația Unită
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
“Șeful CEL.ro atacat mișelește de Emag și Consiliul Concurentei Printr-un atac fără precedent asupra libertății de exprimare 2 entități care într-o societate normală ar fi trebuit sa fie în tabere diferite au făcut front comun împotriva șefului CEL.ro, Tiberiu Pop. Dacă pană acum de dragul aparențelor cele 2 entități s-au […]