RSS
TwitterFacebookPinterest

Exercitii militare comune Romania – Republica Moldova

In poligonul de instructie din Recea, militari din Batalionul 202 Aparare CBRN (Interventie la dezastre) ”General Gheorghe Teleman”, din Husi, au actionat în cadrul exercitiului RBC-2014, alaturi de un grup de omologi din Armata Nationala a Republicii Moldova.

Militarii companiilor Cercetare CBRN si Salvare Evacuare, apartinand batalionului din Husi, au desfasurat misiuni specifice in cadrul exercitiilor FTX cu plutonul, scopul final fiind antrenarea militarilor pentru îndeplinirea misiunilor de specialitate in conditiile pericolului producerii unor evenimente CBRN, în situatii de urgenta.

Este o initiativa care apropie si mai mult oameni care au aceeasi limba, aceleasi traditii si acelasi vis: sa fie aceeasi tara.Sangele apa nu se face chiar daca Prutul ne desparte si in viitorul apropiat intr-o forma sau alta granitele dintre cele doua tari surori vor disparea.

Exercitii militare comune Romania – Republica Moldova


Pana atunci e important sa ne aratam sustinerea reciproca intre romanii de pe ambele maluri ale Prutului. Azi mai mult ca niciodata trebuie sa apreciem si sa recunoastem valoarea si importanta armatei pentru ca este una dintre institutiile fundamentale de protectie a unei tari.

Deocamdata asistam la exercitii militare comune sustinute de Romania si Republica Moldova dar speram ca intr-un viitor nu foarte indepartat acestea sa devina o singura armata cu o singura uniforma, o armata reintregita a unei noi Romanii reintregite. Cu mici pasi dar siguri, incetul cu incetul, aducem Basarabia acasa!

Surse :

https://www.facebook.com/OBSERVATORULMILITAR?ref=stream

https://www.facebook.com/OBSERVATORULMILITAR/posts/748601118515921

http://presamil.ro/


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info