Fie că își doresc să revină acasă, fie că vor să rămână în statele lor de reședință, românii din diaspora vor fi reprezentați la alegerile locale și parlamentare din România, în 2020. Posibilitatea de a candida în primării, consilii locale, județene sau în Parlament, alegerea unor români din diaspora în circumscripțiile pentru diaspora sunt propunerile Alianței pentru Unirea Românilor (prescurtat AUR), formațiune politică nou constituită la Alba Iulia, pe 1 decembrie.
„Românii din diaspora reprezintă o resursă extraordinară pentru țară. Această resursă trebuie valorificată și în planul reprezentării politice, mai cu seamă pentru a da glas doleanțelor tuturor celor plecați în Spania, Italia, Anglia sau în alte state. A venit momentul ca aceste necesități să devină realitate: protejarea dreptului la vot, asigurarea unor condiții optime pentru revenirea în țară, dar și pentru a candida acasă! Diaspora este România, respectați-o! Diaspora înseamnă forță pentru România, înseamnă AUR pentru România!”, a declarat Eugen Ilie Fetiță, coordonator al Alianței în Marea Britanie, în cadrul primului congres al noii entități politice.
Alianța pentru Unirea Românilor este inițiată de mișcarea politică România Mare în Europa, constituită în urma campaniei de la alegerile europarlamentare a liderului unionist George Simion, care a ocupat locul 4 în preferințele diasporei.
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Sâmbătă,30 Noiembrie, suporterii echipei naționale, reuniți în cadrul grupului Uniți sub Tricolor, au decis sa prefațeze sărbatoarea Zilei naționale printr-o acțiune de comemorare a celui care a fost Ion Gavrilă Ogoranu. Aceștia s-au deplasat în satul Galtiu din judetul Alba, la cimitirul unde se afla înmormantat fostul lider al Rezistenței […]