Categories: Mihai Tirnoveanu

Dumnezeu ne trimite din nou semne că nu este totul pierdut, că lupta aceasta pentru un ideal, pentru Țară, nu este zadarnică, că deznădejdea trebuie lăsată uitării

Voievod albastru ca Cerul Măiastru,
Flamură de Aripă, ce mereu ne-aduni,
Când ziua nu se poate, să le vezi pe toate.

De 1 Decembrie versanții Carpaților s-au înfrățit, așa cum atât de frumos spunea Părintele Ilie Moldovan, și prin acești tineri extraordinari din Moinești, jud.Bacău care au venit la Sfântu-Gheorghe însoțiți de doamna profesoară de muzică Gabriela Bie, pentru a fi alături de frații si surorile lor de credință si sânge din Covasna.

Ne-a legat întâlnirea sub lumina Torțelor de la Valea Uzului, ne-au legat în Duhul Românesc Eroii, Crucile și Pământul lor. Au pornit dimineața de acasă si noaptea i-a găsit în Sfântu, la picioarele Voievodului, cu Lumină în mâini si priviri.

Aici nu este vorba de un festivism de tinichea, ci de trăire, acesti tineri, precum mulți alții, nu sărbătoresc România doar o dată pe an, ci zi de zi, prin felul lor de a fi, prin bunul lor simț, prin activitățile pe care le fac pe tot parcursul anului.

Așa mi-au spus cu ceva timp în urmă: să știți că si noi avem torțe, costume naționale, steaguri tricolore, suntem echipați complet! Vrem să venim de 1 Decembrie în Covasna, acolo unde mergeți voi. În gândul meu mi-am zis în acel moment că uite cum Dumnezeu ne trimite din nou semne că nu este totul pierdut, că lupta aceasta pentru un ideal, pentru Țară, nu este zadarnică, că deznădejdea trebuie lăsată uitării.

Sărut mâna, Gabriela, pentru acest lucru, vă sunt adânc recunoscător ca român, dragi copii, tineri mărturisitori ai speranței unui întreg popor.
De la un capăt al altul al Țării sunt astfel de oaze de apă, menite a ține în viață Duhul lui Eminescu ce merge necontenit de la Nistru până la Tisa pentru a ne spune: ridicați-vă din genunchi!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

10 ore ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

16 ore ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

2 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago