“DE ZIUA NAȘTERII SALE, MIHAI EMINESCU A FOST INSULTAT DE KLAUS IOHANNIS. ATACUL CHIAR DE PE SCENA ATENEULUI ROMÂN PATRONAT DE MIHAI EMINESCU!
Atacul împotriva lui Mihai Eminescu, simbolul suprem al României, este cea mai gravă atingere adusă națiunii noastre din ultimii 30 de ani. S-a întâmplat ieri, 15 ianuarie, la 170 de ani de la nașterea lui Eminescu prin vocea Președintelui României. Și nu oriunde, ci de pe scena Ateneului Român, patronat de Mihai Eminescu. Amintesc tuturor că în fața Ateneului stă chiar statuia lui Eminescu.
Drept elogiu pentru Eminescu, Parlamentul României a votat Legea nr. 238/2010, prin care s-a stabilit sărbătorirea Zilei Culturii Naționale chiar de ziua nașterii sale. Un parlament dominat atunci de PDL-ul lui Traian Băsescu, azi PNL. Ce ironie! Azi, Președintele României și șeful de facto al PNL, Klaus Iohannis, pornește atacul la distrugerea lui Mihai Eminescu. Va putea, oare, Klaus Iohannis să o și facă?
Pe scurt, în discursul de la Ateneu, Iohannis nu doar că nu a pomenit numele lui Mihai Eminescu, un afront impardonabil adus poporului român la o aniversare rotundă, ci, prin mesajul implicit, a dat un semnal împotriva lui Eminescu, a moștenirii sale și a culturii române în ansamblul ei. Iată pasajul cheie:
”Patrimoniul național, creativitatea și diversitatea expresiilor culturale se află printre resursele strategice ale României normale. Ele pot fi însă fructificate mult mai bine decât până acum. România trebuie să-și depășească paradoxurile culturale care, din nefericire, au caracterizat-o în ultimele decenii: pe de o parte, artiști care se afirmă și se bucură de succes în fața publicului de pe toate meridianele globului, poeți și prozatori elogiați la târgurile internaționale, iar pe de altă parte, un consum dezechilibrat și o bază materială insuficientă și neperformantă.”
Ce vorbești, domnule Președinte? Noi înțelegem bine ce-ați spus:
1. Prin ignorarea numelui Eminescu, ați afirmat implicit că Ziua Culturii Naționale n-ar avea legătură cu Eminescu, deși tot poporul român știa că era vorba despre ziua sa și de aceea vă aflați acolo, la Ateneu, să-l elogiați în numele poporului, iar nu al dvs.! Eminescu ar fi fost sărbătorit de popor oricum și fără se existe o lege, cum s-a întâmplat mai mult de un secol.
DAR DVS. ERAȚI OBLIGAT SĂ-L OMAGIAȚI ÎN VIRTUTEA FUNCȚIEI ȘI, REFUZÂND, AȚI INSULTAT IMPARDONABIL SIMBOLUL CULTURII ROMÂNE ȘI ROMÂNIA!
Mă aștept ca, în viitor, de ziua națională a României să nu pronunțați numele României – așa ați făcut ieri, cu ură viscerală, fără mască, de Mihai Eminescu și de România! Acum 20 de ani ați evacuat librăria Mihai Eminescu din Sibiu chiar de 15 ianuarie, tot de ziua lui Eminescu – nicio coincidență!
2. Cum adică, ”patrimoniul cultural, creativitatea și diversitatea expresiilor” sunt o ”resursă strategică a României normale”? Resurse strategice sunt resursele minerale, cele naturale, economia, care intră într-o zonă de administrare politică, se pot tranzacționa. Identitatea națională, istoria noastră – patrimoniul cultural fiind intrinsec acestora – NU sunt resurse strategice, ci manifestarea sufletului unui POPOR, acestea nu se negociază. Este poporul o resursă strategică? Președintele statului spune asta, că poporul este o resursă: pentru cine o resursă? Cât costă această resursă?
3. Cum adică ”România să-și depășească paradoxurile culturale din ultimele decenii”, constând dintr-un fel de opoziție între ”poeții și prozatorii elogiați la târgurile internaționale”, pe de o parte, și ”consumul dezechilibrat și o bază materială insuficientă și neperformantă”? Ce, diplomele de la târguri, obținute de unii care fac parte, deloc întâmplător, din armata ideologică a lui Soros, sunt în opoziție cu ce se ”consumă” în intern, adică alții, care nu sunt ei, sorosistii?
Cum adică, patrimoniul cultural, cultura în genere ”se consumă” – vitele consumă nutreț, oamenii alimente, dar cum ”să consumi” o poezie ca pe nutreț? E nevoie, desigur, și de o ”bază materială performantă” pentru asemenea ”consum” – teza ideologică a materialismului marxist-leninist. Asta ați spus, în mod explicit!
În frazele lui Klaus Iohannis stă ideologia pură a globalismului neo-marxist în toată plenitudinea ei. Acolo nu poate fi loc pentru Neagoe Basarab, Dosoftei, cronicari, Cantemir, Budai-Deleanu, Școala Ardeleană, Creangă, Caragiale, Slavici, Sadoveanu, Bacovia sau Arghezi, Iorga, Hasdeu, Mircea Florian, Mircea Eliade, Enescu și Brâncuși, până la Marin Preda sau Nichita Stănescu și, deasupra tuturor, MIHAI EMINESCU! Aceștia nu sunt pentru ”consumul” poporului bine furajat și nu au loc la Ziua Culturii Naționale pentru Președintele Klaus Iohannis! Are loc doar Mircea Cărtărescu cel de la târgurile intenaționale de… consum, cerșetorul grotesc de diplome pentru poeți, bine plătite, ca pe timpul comuniștilor!
Deloc întâmplător, sorosistul oligofren Lucian Mândruță a folosit același cuvânt în atacul împotriva lui Eminescu – ”nu se mai consumă” – dovada unei adevărate strategii coordonată de Iohannis contra lui Eminescu, într-un proces programat statal de SPĂLARE A CREIERELOR POPORULUI ROMÂN! A mai fost asta, la bolșevici!
Insultarea lui Mihai Eminescu de Klaus Iohannis în numele tezei neo-marxismului globalist cel mai agresiv, este, de departe, mult mai importantă decât tema anticipatelor și căderea guvernului despre care se vorbește acum. Vor cădea cu toții, vor dispărea în praful istoriei. Noi rămânem cu Mihai Eminescu, steaua lui nu va apune niciodată, nici dacă, printr-un cataclism istoric, poporul român nu va mai fi, cum spune Mircea Eliade. Sufletul poporului român va rămâne, dincolo de cele văzute, numai în Eminescu – ”expresia integrală a sufletului românescu” cum l-a numit Iorga!”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu