Categories: Societate

Tăcere suspectă a societăţii civile în legătură cu activarea procedurii de monitorizare a României din cauza schimbării electorale

Joi, 16 ianuarie 2020, a fost activată procedura de examinare a respectării normelor democratice în România, în cazul angajării răspunderii Guvernului Ludovic Orban pe schimbarea legislaţiei electorale, de către Comisia de Monitorizare a APCE. 

Opoziția actuală atrage acum atenția cu privire la tăcerea suspectă a societății civile, extrem de vocală pe vremea guvernării PSD la astfel de situații când România intra sub diverse pretexte sub lupa instituțiilor europene sau internaționale.

„Sesizez o tăcere suspectă a societăţii civile în legătură cu activarea procedurii de monitorizare a României din cauza schimbării electorale”, a declarat deputatul PSD Beatrice Tudor

Deputatul PSD de Bucureşti, Beatrice Tudor, a declarat, că observă o tăcere pe care o consideră “suspectă şi complice” din partea societăţii civile, în ceea ce priveşte activarea procedurii de monitorizare a României din cauza schimbării legislaţiei electorale la doar câteva luni înaintea scrutinului.

“În cursul zilei de joi, 16 ianuarie, a apărut informaţia că a fost activată procedura de examinare a respectării normelor democratice în România, în cazul angajării răspunderii Guvernului Ludovic Orban pe schimbarea legislaţiei electorale, de către Comisia de Monitorizare a APCE. De atunci şi până acum am observat o tăcere suspectă şi complice a societăţii civile. Un raportor urmează să vină în ţara noastră să evalueze situaţia şi totuşi, toate organizaţiile media şi civice extrem de vocale în cazul OUG 13, de exemplu, tac chitic. Este un dublu standard evident şi ipocrit: când PSD pune nişte legi în acord cu deciziile CCR este subminată democraţia, când PNL modifică legislaţia electorală cu doar câteva luni înainte de alegeri nu pare să fie nicio problemă”, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de Bucureşti a mai afirmat că solicită public tuturor organizaţiilor non-guvernamentale care s-au pronunţat în cazul OUG 13 să se pronunţe şi în legătură cu decizia guvernului Orban de a-şi angaja răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale.

“Trebuie să avem curajul, odată şi odată, să expunem ipocrizia din spaţiul public românesc, aşa că solicit tuturor ONG-urilor care au avut poziţii publice pe subiectul OUG 13 să se poziţioneze public şi pe ceea ce face acum Guvernul Orban. Altfel, nu avem societate civilă, ci doar societate partizană”, a mai spus Beatrice Tudor.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

21 de ore ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o zi ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

2 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

3 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

4 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

4 zile ago