Nu toți sibienii au dat în patima Hermannstadt-ului, unii mai simt încă și românește! Respectele noastre pentru cei care își iubesc Țara și neamul! La ieșirea din sala de spectacol, românii din Sibiu l-au întâmpinat pe artistul Tudor Gheorghe cu un cântec din repertoriul său: “Acolo este țara mea”.
E din anul 2018 clipul, mai exact postat pe Youtube pe 23 noiembrie 2018, dar tot este o surpriză foarte plăcută să vezi la Sibiu români care încă nu se rușinează să-și exprime patriotismul, dragostea de neam și de țară, și prețuirea pentru valorile noastre identitare și culturale.
În ciuda faptului că Sibiul a devenit din păcate unul dintre polii propagandei neomarxiste, alături de Cluj, Timișoara, București, Iași, și alte mari orașe din România cu centre universitare, iată mai avem și astfel de exemple pozitive, în pofida trendului mainstream, care dictează că orice manifestare identitară, națională, trebuie strivită sub copitele neomarxismului nivelator, care își propune să disipe și dilueze până la desființare până și cea mai mică urmă a naționalismului românesc.
Bravo români, bravo sibieni, bravo Sibiu! Acolo este țara mea, la Sibiu, nu la… Hermannstadt!
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Pentru contribuția la evenimentele organizate în scopul creșterii prestigiului neamului românesc Societatea cultural-istorică “Mihai Viteazul” din Ploiești i-a acordat artistului Tudor Gheorghe o diplomă de excelență și o plachetă jubiliară ”100 de ani de la Marea Unire”. “Comitetul Director al Societății cultural-istorice “Mihai Viteazul” din Ploiești a aprobat azi în […]