CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește – un altfel de acces pentru știință și cultură. Evenimentul s-a desfășurat la Cinema Independența, avându-l invitat special pe Rareș Prisacariu, copilul-minune care a câștigat concursul Românii au Talent de anul trecut.

În prima parte a evenimentului, Claudiu Dumitrache – Ambasador al Culturii EEF a susținut o conferință despre discernământ și arta contemporană, aducând în atenția publicului exemple de artă și de lucrări de folos pentru dezvoltarea simțului critic și intelectual, dar și exemple de creații care sunt nocive pentru tinerii aflați încă în formare.  

Că rațiunea artei este aceea de a fi o rugăciune, nu prea mai vedem decât în Biserică, în Ortodoxie. Ortodoxia astăzi, deși este singura cale reală de dobândire a vieții veșnice, de îndumnezeire, este și singura propunere terapeutică ca omul să mai rămână sănătos la cap în zilele noastre, pentru că doar aici vedem și roadele sfințeniei neîntrerupte, adică ale pocăinței”, a menționat scriitorul și muzicianul Claudiu Dumitrache, membru afiliat CPFCFC din cadrul Societății Academice de Cercetare a Religiilor și Ideologiilor de pe lângă Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.  

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Îndemnându-i pe tineri să aprofundeze știința consacrată și spiritualitatea ortodoxă, pentru care a adus în atenție mărturiile unor autori ca Albert Einstein, Erasmus din Rotterdam, Mihai Eminescu, Andre Gide, Andrei Tarkovski, Rafail Noica și Savatie Baștovoi, Claudiu a combătut cu mai multe argumente științifice și filozofice cultura new age, muzica tehno, rap și trap, și le-a propus elevilor și studenților să citească marile opere românești și universale. În final, Claudiu Dumitrache a precizat că, „pentru orice om serios, arta, prin excelență, este Sfânta Liturghie a Bisericii Ortodoxe, pe care dacă unii nu se străduiesc să o înțeleagă, automat nu vor înțelege nici sensul vieții lor”.

Rareș Prisacariu, copilul care fascinează prin erudiție, talent oratoric și memorie, câștigător al concursului Românii au Talent, de asemnea, a susținut un discurs în care a demonstrat că educația și cunoașterea nu au limite de vârstă. Rareș le-a transmis tinerilor târgovișteni că nu e prea devreme „să deschizi Dicționarul Limbii Române și să afli că acolo nu sunt doar cuvinte, ci un prieten care să te însoțească în viață și, alături de cartea de căpătai, Biblia, să te ajute în călătoria spre succes”.    

După momentul său, lui Rareș Prisacariu i-a fost conferită Distincția Culturală din partea Myosotis Media Group, un premiu despre care Claudiu Dumitrache a menționat că se referă la întreaga activitate a lui Rareș, prin care promovează cultura și valorile autentice românești în rândul tinerilor și nu numai.

În cadrul ediției a XV-a a conferințelor Citește și Dăruiește, au mai susținut momente Răzvan Vișan (profesor de geografie și scriitor care a inițiat proiectul în anul 2022), comisar șef de poliție Loredana Bunoiu și subinspector de poliție Luiza Nistor (Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița), Andrei Șchiopu (profesor de limba franceză și jurnalist sportiv), Constantin Constantin (antreprenor și consilier al Președintelui Consiliului Județean Dâmbovița), Bogdan Dumitrache (Președintele Ligii Studenților de la Universitatea Valahia), reprezentanți ai Crucii Roșii Dâmbovița, Andrei Magus (iluzionist), Ștefan Gabriel Mateescu (scriitor și poet), Ansamblul Cununa Nucetului, Amalia Gheorghe (interpretă), Ingrid Amuza (campion mondial la artimetică mentală), dar și alți invitați care au prezentat momente și discursuri educative pentru elevi și studenți.

Redacţia MAGAZIN CRITIC

Proiectul este inițiat de profesorul Răzvan Vișan și organizat de Myosotis Media Group și Euro Education Federation. Parteneri: Columna Tv, AZnews.ro, Gândul.ro, Radar de Media, Școala Atlas din București, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Asociația Română pentru Protecție Privată, Regal Literar, GMR Media, Revista TIMPUL, ripostapenet.ro.
Foto: Cristian Brezeanu, Eduard Tudorache & Facebook.com


  • Suntem cenzurați online, pe rețelele de socializare. Zilnic, puteți accesa site-ul pentru a vă informa.
  • Contactați-ne oricând. Pentru o presă independentă, fără cenzură, sprijiniți-ne cu o donație. Vă mulțumim!

MAGAZIN CRITIC – ziar online cultural, conservator. Presă cu frică de Dumnezeu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Constantinescu-Motru Ioan

Analist politic și ziarist

Next Post

27 Aprilie 1906 - Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

sâm apr. 27 , 2024
După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și redactor al ziarelor „Lumina pentru toți”, „Românul” lui Vintilă C.A. Rosetti și „Voința Națională”, ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu se întoarce în anul 1891 în Transilvania și lucrează în redacția ziarului Tribuna din Sibiu, unde devine, […]
27 Aprilie 1906 - Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

Poate vă place și:

libris.ro