Categories: AntiromanismUngaria

În plină criză Coronavirus, oficialii din Ungaria se plimbă fără probleme prin România aflată în stare de urgență, cu propaganda lui „Martie Negru”

Oficialii din Ungaria nu dau doi bani (n.r. nici măcar doi forinți), pe starea de urgență declarată de către autoritățile din România. Ministrul afacerilor externe și al comerțului din Ungaria, Peter Szijjarto, și Kelemen Hunor s-au întâlnit vineri, 20 martie 2020, la Cluj-Napoca, potrivit publicației transylvanianow.com.

Sub un titlu melodramatic precum „Szijjarto în Transilvania la aniversarea lui „Martie Negru””, cei de la „Transylvania Now”, o publicație de propagandă filomaghiară, își încep sarabanda de pupincurisme la adresa lui Peter Szijjarto și Kelemen Hunor, susținând că deși cei doi s-au întâlnit pentru a discuta în mare parte aspecte legate de ajutorarea cetățenilor între cele două țări în timpul pandemiei coronavirusului, vizita a avut însă și o semnificație simbolică. Și de aici încolo începe propaganda lui „Martie Negru”

Mihăilă Cofariu agresat pe 20 martie 1990 la Târgu Mureș de către maghiari

La fel ca în urmă cu trei decenii, atunci când la 20 martie 1990 au avut loc la Târgu Mureș atrocitatile grave, de tristă amintire, conflicte etnice de o gravitate ieșită din comun, declanșate de către minoritatea maghiară, când reportajele transmise de către televiziunile occidentale prezentau însă la acel moment foarte distorsionat adevărul, exact pe dos, arătând cu degetul catre români pentru maltratarea “maghiarului” îmbracat în pulover verde, cel care s-a dovedit a fi de fapt romanul Mihăilă Cofariu, și „Transylvania Now” are o retorică asemănătoare:

„20 martie 1990, cunoscută și sub numele de „Martie Negru”, a fost ziua în care românii din satele vecine au atacat comunitatea maghiară din Târgu Mureș, stârnind cel mai sângeros conflict interetnic din România post-comunistă. Cinci persoane au murit și 300 au fost rănite, printre care cunoscutul scriitor ardelean Andras Suto, care a pierdut un ochi atunci când mulțimea română a atacat sediul local al Alianței Democratice a Maghiarilor din România”, scrie Transylvania Now

Imaginile cu agresiunea barbară asupra românului Mihăilă Cofariu din partea unor maghiari în timpul conflictului interetnic de la Târgu Mureș au rulat și atunci în ’90, și mult timp după, însă propaganda maghiară nu și-a schimbat direcția nici măcar până azi. Unul din agresorii acestuia a fost cetățeanul român de etnie maghiară Barabás Ernő. Aceste momente au fost surprinse de aparatele de filmare ale cameramanilor prezenți în hotelul Grand, în fața căruia s-au desfășurat evenimentele.

Și totuși, astăzi asistăm la aceeași placă zgârâiată din partea liderilor UDMR, cu discursuri macabre legate de acele incidente regretabile, dar care spun o poveste taman în oglindă față de varianta românnească.

„Îi mulțumesc că a venit și nu amână această întâlnire de mult timp programată, chiar și în momentul epidemiei”, a spus Kelemen Hunor

În ceea ce privește traficul transfrontalier între cele două țări după ce Ungaria și-a închis granițele săptămâna trecută, Kelemen Hunor a spus că multe persoane care locuiesc pe ambele părți ale frontierei fac zilnic naveta între cele două țări:

„În interesul mijloacelor de trai al acestora, am solicitat ministrului afacerilor externe și comerțului ungar și statului ungar să înlăture obstacolele pe care aceștia le întâmpină zilnic”

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

13 mai 1879 – Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata Buzău – Mărășești

13 mai 1879 - Au fost începute primele măsurători topografice pentru linia de cale ferata…

4 minute ago

12 Mai 2024 – La Iași avut loc inaugurarea bustului preotului Visarion Puiu

Duminică, 12 mai 2024, de la ora 16.00, la rondul Tătărași Nord din Iași, avut…

3 ore ago

Adrian Papahagi: „E mai mult creștinism într-un bordel din Olanda decât în Rusia!”

La Ateneul Național din Iași a avut loc dumincă, 12 mai 2024, de la ora…

22 de ore ago

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

2 zile ago

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

2 zile ago