În plină criză Coronavirus, oficialii din Ungaria se plimbă fără probleme prin România aflată în stare de urgență, cu propaganda lui „Martie Negru”

Oficialii din Ungaria nu dau doi bani (n.r. nici măcar doi forinți), pe starea de urgență declarată de către autoritățile din România. Ministrul afacerilor externe și al comerțului din Ungaria, Peter Szijjarto, și Kelemen Hunor s-au întâlnit vineri, 20 martie 2020, la Cluj-Napoca, potrivit publicației transylvanianow.com.

Sub un titlu melodramatic precum „Szijjarto în Transilvania la aniversarea lui „Martie Negru””, cei de la „Transylvania Now”, o publicație de propagandă filomaghiară, își încep sarabanda de pupincurisme la adresa lui Peter Szijjarto și Kelemen Hunor, susținând că deși cei doi s-au întâlnit pentru a discuta în mare parte aspecte legate de ajutorarea cetățenilor între cele două țări în timpul pandemiei coronavirusului, vizita a avut însă și o semnificație simbolică. Și de aici încolo începe propaganda lui „Martie Negru”

George Soros a "sponsorizat" organizarea atrocitatilor de acum 27 de ani de la Targu Mures?
Mihăilă Cofariu agresat pe 20 martie 1990 la Târgu Mureș de către maghiari

La fel ca în urmă cu trei decenii, atunci când la 20 martie 1990 au avut loc la Târgu Mureș atrocitatile grave, de tristă amintire, conflicte etnice de o gravitate ieșită din comun, declanșate de către minoritatea maghiară, când reportajele transmise de către televiziunile occidentale prezentau însă la acel moment foarte distorsionat adevărul, exact pe dos, arătând cu degetul catre români pentru maltratarea “maghiarului” îmbracat în pulover verde, cel care s-a dovedit a fi de fapt romanul Mihăilă Cofariu, și „Transylvania Now” are o retorică asemănătoare:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

„20 martie 1990, cunoscută și sub numele de „Martie Negru”, a fost ziua în care românii din satele vecine au atacat comunitatea maghiară din Târgu Mureș, stârnind cel mai sângeros conflict interetnic din România post-comunistă. Cinci persoane au murit și 300 au fost rănite, printre care cunoscutul scriitor ardelean Andras Suto, care a pierdut un ochi atunci când mulțimea română a atacat sediul local al Alianței Democratice a Maghiarilor din România”, scrie Transylvania Now

Imaginile cu agresiunea barbară asupra românului Mihăilă Cofariu din partea unor maghiari în timpul conflictului interetnic de la Târgu Mureș au rulat și atunci în ’90, și mult timp după, însă propaganda maghiară nu și-a schimbat direcția nici măcar până azi. Unul din agresorii acestuia a fost cetățeanul român de etnie maghiară Barabás Ernő. Aceste momente au fost surprinse de aparatele de filmare ale cameramanilor prezenți în hotelul Grand, în fața căruia s-au desfășurat evenimentele.

Și totuși, astăzi asistăm la aceeași placă zgârâiată din partea liderilor UDMR, cu discursuri macabre legate de acele incidente regretabile, dar care spun o poveste taman în oglindă față de varianta românnească.

„Îi mulțumesc că a venit și nu amână această întâlnire de mult timp programată, chiar și în momentul epidemiei”, a spus Kelemen Hunor

În ceea ce privește traficul transfrontalier între cele două țări după ce Ungaria și-a închis granițele săptămâna trecută, Kelemen Hunor a spus că multe persoane care locuiesc pe ambele părți ale frontierei fac zilnic naveta între cele două țări:

„În interesul mijloacelor de trai al acestora, am solicitat ministrului afacerilor externe și comerțului ungar și statului ungar să înlăture obstacolele pe care aceștia le întâmpină zilnic”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Ca la nebuni! Controversatul procuror cu probleme penale, Emilian Eva, demis după doar o zi ca director de la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca

sâm mart. 21 , 2020
Grupul de Investigații Politice anunță o bătaie de joc la adresa societății românești, petrecută oarecum cu perdea tocmai în aceste zile când România se confruntă cu o cumplită criză de natură medicală. În timp ce România este cuprinsă de haos și s-a decretat starea de urgență, liberalii își bat joc […]

Poate vă place și:

libris.ro