Exerciţiu de propagandă? Interzicerea exportului de cereale se referă doar către țările din afara UE!?

Când mulți dintre români se gândeau că în sfârșit a luat și guvernarea actuală o măsură bună, încercând să asigure securitatea alimentară a României, guvernanții recunosc însă că interzicerea exportului de cereale nu se aplică și în cazul statelor comunitare, ale statelor membre din Uniunea Europeană, ci doar celor din afara UE.

„Suspendarea exportului pentru produsele agroalimentare din lista prevăzută în Anexa nr. 2 a Ordonanței Militare nr 8 din 10 aprilie 2020 se referă la spațiul extracomunitar.„, anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) într-un comunicat publicat pe site-ul instituției

E la mintea cocoșului însă, că dacă o țară care dispune spre exemplu de petrodolari la discreție, va putea găsi oricând un intermediar în țările din UE care să-i satisfacă nevoile, chiar dacă asta se va întâmpla probabil la un preț puțin mai piperat.

„Comerțul intracomunitar se face cu respectarea prevederilor comunitare în vigoare privind libera circulație a mărfurilor coroborat cu depunerea unei declarații pe proprie răspundere a partenerului comercial din statul membru (modelul se regăsește în anexă)”, mai adaugă MADR

Care-i atunci logica interzicerii exportului de cereale din România, dacă nu asigurarea securității alimentare pentru cetățenii români? Aaaa, sau e iarăși o dovadă maximă de slugărnicie, punând necondiționat până și recoltele României la dispoziția jupânilor din UE, așa cum am făcut-o prostește și cu gazele, petrolul și alte resurse românești?

Limitând exportul numai către spațiul comunitar, nu faci altceva decât să lovești tot în producătorul român, scăzându-i prețul de vânzare pentru cereale!

Miercuri, 8 aprilie 2020, BBC publica un material despre cum au ajuns italienii să se zbată efectiv pentru a-și putea hrăni familiile (vezi Coronavirus: The Italians struggling to feed their families):

„Italienii au trăit în condiții stricte de izolare timp de o lună, mulți dintre aceștia fiind incapabili să câștige bani în această perioadă, unii rămânând fără economii. Deși guvernul său a fost de acord să plătească o parte din salariile oamenilor, plățile încă nu au sosit.”, scrie BBC

Reporterul BBC s-a întâlnit cu unii dintre italienii care nu-și mai permit să cumpere mâncare. Poveștile lor par desprinse din filme de coșmar, cu oameni așteptând ajutor din partea celor dispuși să-i ajute pe cei care nu-și permit să-și asigure nici măcar hrana de zi cu zi. Se găsește oare cineva să trimită acest reportaj și celor din guvernul României?

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Adrian Papahagi: „E mai mult creștinism într-un bordel din Olanda decât în Rusia!”

La Ateneul Național din Iași a avut loc dumincă, 12 mai 2024, de la ora…

7 ore ago

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

o zi ago

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

o zi ago

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

2 zile ago

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

2 zile ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

2 zile ago