Între 20 Martie a.c. și 16 Aprilie a.c., Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a restricționat sau limitat accesul la mai multe site-uri, în cadrul măsurilor “de înlăturare sau limitare a accesului la conţinutul ştirilor false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire”.
“Conform atribuțiilor care îi revin prin art. 54 din din Anexa nr. 1 „Măsuri de primă urgență cu aplicabilitate directă” la Decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 212 din 16.03.2020, ANCOM pune în aplicare toate solicitările Ministerului Afacerilor Internecare intră în sfera sa de competență, respectiv măsurile de înlăturare sau limitare a accesului la conţinutul ştirilor false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.”, se arată în comunicatul ANCOM prin care sunt anunțate deciziile pentru implementarea prevederilor Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 pentru instituirea starii de urgența pe teritoriul României.
Astfel, a fost restricționat accesul utilizatorilor la anumite site-uri, printre care și publicații precum:
Despre site-ul BPNews.ro (Bussines & Politics News), presa mainstream scria că este un site asociat cu fostul deputat Ninel Peia. Publicația avea uneori articole cu mare priză la public, cu o audiență însemnată, mai ales în cazul unor subiecte “fierbinți”, în care era criticată guvernarea din România.
Luând la puricat fiecare decizie în parte a celor de ANCOM, am observat că sunt enumerate și indicate anumite articole sau argumente care stau la baza deciziilor de restricționare a accesului la respectivele site-uri. Cât de justificate sunt aceste decizii, rămâne să constate fiecare după ce va citi cu atenție deciziile publicate pe site-ul ANCOM, pe care le puteți găsi AICI.
Genocid.ro este poate cel mai surprinzător site de pe această listă, pentru că pe platforma acestui site era pusă la dispoziția utilizatorilor un draft cu o interesantă plângere penală împotriva conducerii politice actuale a României.
Galerie Foto:
[envira-gallery id=”109107″]Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
9 iulie 1941 - În Transilvania de nord-est, ocupată de Ungaria horthystă în urma Dictatului…
Incidentul petrecut la Brad, în 9 iulie 1907, în zi de târg, este o altă…
Ceea ce s-a petrecut la Orăștie, în 9 iulie 1910, este un exemplu grăitor al…
În data de 8 iulie 1863, în contextul politic tensionat din Transilvania aflată sub administrație…
Leave a Comment