Mai multe site-uri închise de ANCOM-ul lui Grindeanu, inclusiv un site asociat cu Ninel Peia

Între 20 Martie a.c. și 16 Aprilie a.c., Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a restricționat sau limitat accesul la mai multe site-uri, în cadrul măsurilor “de înlăturare sau limitare a  accesului  la  conţinutul  ştirilor  false  cu  privire  la  evoluția COVID-19  și  la  măsurile  de  protecție  și  prevenire”.

“Conform atribuțiilor care îi revin prin art. 54 din din Anexa nr. 1 „Măsuri de primă urgență cu aplicabilitate directă”  la Decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 212 din 16.03.2020, ANCOM pune în aplicare toate solicitările Ministerului Afacerilor Internecare intră în sfera sa de competență, respectiv măsurile de înlăturare sau limitare a accesului la conţinutul ştirilor false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și  prevenire.”, se arată în comunicatul ANCOM prin care sunt anunțate deciziile pentru implementarea  prevederilor Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 pentru instituirea starii de urgența pe teritoriul  României.

Astfel, a fost restricționat accesul utilizatorilor la anumite site-uri, printre care și publicații precum:

Despre site-ul BPNews.ro (Bussines & Politics News), presa mainstream scria că este un site asociat cu fostul deputat Ninel Peia. Publicația avea uneori articole cu mare priză la public, cu o audiență însemnată, mai ales în cazul unor subiecte “fierbinți”, în care era criticată guvernarea din România.

Luând la puricat fiecare decizie în parte a celor de ANCOM, am observat că sunt enumerate și indicate anumite articole sau argumente care stau la baza deciziilor de restricționare a accesului la respectivele site-uri. Cât de justificate sunt aceste decizii, rămâne să constate fiecare după ce va citi cu atenție deciziile publicate pe site-ul ANCOM, pe care le puteți găsi AICI.

Foto: captură din decizia ANCOM
Foto: captură din decizia ANCOM

Genocid.ro este poate cel mai surprinzător site de pe această listă, pentru că pe platforma acestui site era pusă la dispoziția utilizatorilor un draft cu o interesantă plângere penală împotriva conducerii politice actuale a României.

libris.ro
Foto: captură facebook

Galerie Foto:


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]