Site icon

Campanie stradală neinspirată, sau blasfemie intenționată?

În ultimele zile s-au viralizat pe rețelele de socializare niște imagini care potrivit internauților ar proveni de la Iași și de la București, și fac parte dintr-o campanie stradală realizată de către compania McCann România. Este vorba de niște panouri publicitare prin care se dorește să se transmită un mesaj de mulțumire doctorilor care luptă împotriva pandemiei, însă în care medicii sunt reprezentați în niște ipostaze inspirate din mai multe regilii de pe tot globul, ceea ce a generat numeroase reacții negative la adresa acestei campanii în mediul virtual.

Artista care a realizat grafica acestor panouri, Wanda Hutira, a strâns la postările de pe contul său de socializare numeroase reacții, foarte multe comentarii contra, dar și unele pro, însă numărul extrem de mare de comentarii negative indică totuși în clar cât de controversate sunt desenele sale.

“Campanie stradală contestată: Agenția McCann România a pus afișe în care doctorii sunt înfățișați ca-n icoane. Vasile Bănescu: O ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice asupra situației provocate de pandemie”, scrie activenews.ro

“Uneori miracolele vin de la oameni.
Acest serial de la Wanda Hutira face parte dintr-un nou proiect realizat de McCann Romania.
Vrem să transformăm orașele în locuri care dau putere celor care au cea mai mare nevoie de ea în aceste zile, doctori. Merg pe străzi în drum spre cea mai grea treabă acum. Așa că am luat-o ca meseria noastră, ca comunitate creativă, să transmitem mesajul nostru de mulțumire ” medicilor. Fiecare artist cu o interpretare unică. Imaginile vor apărea în aer liber în toată țara. Vor veni și altele în curând! #susținere doctorilor”, a postat pe facebook Catalin Dobre

Să înțelegem așadar că este un proiect prin care s-a încercat transmiterea unui mesaj de mulțumire doctorilor care luptă acum prin spitale. Numai că românii n-au prea apreciat amalgamul de simboluri din diverse religii, unele dintre ele chiar cu o semnificație controversată, cum ar fi cel din mitologia hindusă, al zeiței Kali (n.r. zeița morții).

Citind sutele de comentarii de pe pagina de facebook a autoarei desenelor respective, despre care jurnaliștii de la Activenews spun că “este o tânără care colaborează și cu Libertatea sau Scena 9, publicații cunoscute pentru poziționarea la extrema stângă a mass-media”, am constatat că există chiar și solicitări de retragere a acestor desene, pe care mulți dintre români le consideră ofensatoare la adresa religiei lor.

Foto: captură facebook
Exit mobile version