De ce este ilegală decizia CEDO în cazul Kovesi? De ce această decizie este un dictat politic?

„Convenția Europeană a Drepturilor Omului este un tratat internațional care prevede expres competențele Curții Europene a Drepturilor Omului, procedurile, substanța și întinderea care stau la baza acestor competențe. Articolul 6 din Convenție stipulează clar condițiile de admisibilitate a oricărei acțiuni în fața CEDO, cea mai importantă fiind condiția de admisibilitate: dreptul de acțiune se naște numai după existența unui proces în fața instanțelor naționale finalizat, adică după consumarea tuturor căilor de atac, în termen de 6 luni de la hotărârea definitivă.

În fața Curții Europene nu se poate ajunge, prin urmare, printr-o acțiune directă, ci printr-o acțiune de contestare a unei hotărâri rămase în definitive în fața instanțelor naționale.

Există o asemenea hotărâre definitivă pe care Kovesi a contestat-o în fața CEDO? NU! Putea Kovesi, teoretic, să se adreseze unor instanțe interne, pentru apărarea pretinsului drept? DA! Putea, teoretic, 2să atace propunerea ministrului justiției Tudorel Toader sau decretul lui Klaus Iohannis de revocare din funcție în contenciosul administrativ. Și, dacă instanțele naționale ar fi respins acțiunile, și numai atunci, ar fi fost deschisă calea de atac în fața Curții Europene! S-a întâmplat asta? NU!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Prin urmare, admiterea acțiunii de către Curtea Europeană pentru a fi judecată pe fond este de la bun început lovită de NULITATE! Curtea s-a pronunțat în afara cadrului tratatului, prin abuz de drept, situație fără precedent în istoria CEDO! Și, dacă Curtea s-a pronunțat fără drept, depășindu-și flagrant prerogativele, cu se cheamă aceasta? DICTAT POLITIC!

Cum a fost posibil așa ceva? Haideți, încercați dvs. cu toții să vă adresați CEDO cu o asemenea acțiune directă, sărind peste instanțele naționale, și veți vedea rezultatul imediat: respingerea ca inadmisibilă!

Ce înseamnă aceasta? Corupție! Ce vor face statele membre într-o asemenea situație, din moment ce deciziile CEDO sunt obligatorii pentru ele și această decizie, total ilegală nu doar pe fond, dar și procedural, urmează să fie aplicată tuturor acestor state membre? Cum a îndrăznit CEDO să facă așa ceva? Este semnul clar că și-a asumat propriul colaps instituțional, pierderea oricărei credibilități și transformarea în instituție nu de drept, ci de retorsiune politică. E bine, măcar să se facă la vedere, Curtea Europeană a denunțat singură propriul tratat de funcționare, nu mai are nevoie de drept, a transformat dreptul în arbitrariu și dictat politic. Zilele îi sunt numărate, dreptul nu uită și nu iartă!”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Camera Deputaților a respins definitiv proiectul de Cod Administrativ elaborat de UDMR

mie mai 6 , 2020
„Camera Deputaților a respins definitiv proiectul de Cod Administrativ elaborat de UDMR. Un pas decisiv al acestui for legislativ ar fi punerea pe ordinea de zi a Ordonanței de Urgență privind Codul Administrativ, adoptată de Guvernul Dăncilă la presiunea Ungariei și a anexei UDMR. Conform unui memoriu al Asociației Calea […]

Poate vă place și:

libris.ro