Site icon Glasul.info

De ce este ilegală decizia CEDO în cazul Kovesi? De ce această decizie este un dictat politic?

“Convenția Europeană a Drepturilor Omului este un tratat internațional care prevede expres competențele Curții Europene a Drepturilor Omului, procedurile, substanța și întinderea care stau la baza acestor competențe. Articolul 6 din Convenție stipulează clar condițiile de admisibilitate a oricărei acțiuni în fața CEDO, cea mai importantă fiind condiția de admisibilitate: dreptul de acțiune se naște numai după existența unui proces în fața instanțelor naționale finalizat, adică după consumarea tuturor căilor de atac, în termen de 6 luni de la hotărârea definitivă.

În fața Curții Europene nu se poate ajunge, prin urmare, printr-o acțiune directă, ci printr-o acțiune de contestare a unei hotărâri rămase în definitive în fața instanțelor naționale.

Există o asemenea hotărâre definitivă pe care Kovesi a contestat-o în fața CEDO? NU! Putea Kovesi, teoretic, să se adreseze unor instanțe interne, pentru apărarea pretinsului drept? DA! Putea, teoretic, 2să atace propunerea ministrului justiției Tudorel Toader sau decretul lui Klaus Iohannis de revocare din funcție în contenciosul administrativ. Și, dacă instanțele naționale ar fi respins acțiunile, și numai atunci, ar fi fost deschisă calea de atac în fața Curții Europene! S-a întâmplat asta? NU!

Prin urmare, admiterea acțiunii de către Curtea Europeană pentru a fi judecată pe fond este de la bun început lovită de NULITATE! Curtea s-a pronunțat în afara cadrului tratatului, prin abuz de drept, situație fără precedent în istoria CEDO! Și, dacă Curtea s-a pronunțat fără drept, depășindu-și flagrant prerogativele, cu se cheamă aceasta? DICTAT POLITIC!

Cum a fost posibil așa ceva? Haideți, încercați dvs. cu toții să vă adresați CEDO cu o asemenea acțiune directă, sărind peste instanțele naționale, și veți vedea rezultatul imediat: respingerea ca inadmisibilă!

Ce înseamnă aceasta? Corupție! Ce vor face statele membre într-o asemenea situație, din moment ce deciziile CEDO sunt obligatorii pentru ele și această decizie, total ilegală nu doar pe fond, dar și procedural, urmează să fie aplicată tuturor acestor state membre? Cum a îndrăznit CEDO să facă așa ceva? Este semnul clar că și-a asumat propriul colaps instituțional, pierderea oricărei credibilități și transformarea în instituție nu de drept, ci de retorsiune politică. E bine, măcar să se facă la vedere, Curtea Europeană a denunțat singură propriul tratat de funcționare, nu mai are nevoie de drept, a transformat dreptul în arbitrariu și dictat politic. Zilele îi sunt numărate, dreptul nu uită și nu iartă!”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu

Exit mobile version