Site icon Glasul.info

O lecție dură: Liberalismul nu înseamnă … libertate!

Câți își dau acum palme pentru că au putut vota cu liberalii… Ai grijă ce-ți dorești. Liberalismul nu înseamnă … libertate!


Redăm câteva citate pe care o serie de personalități universale le-au rostit de-a lungul vremii după ce s-au fript în viață cu așa zisele beneficii aduse societății de “Liberalism”.

Oficial, Liberalismul este promovat ca fiind “un curent ideologic și social-politic care promovează libertatea și egalitatea în drepturi.” În realitate însă, sub umbrela liberalismului se ascund azi unele dintre cele mai crunte pericole la adresa societății umane.

Liberalismul este creştinismul fără Iisus.”

Revilo P. Oliver)

Un liberal este un om care părăseşte încăperea când începe bătaia.”

(Heywood C. Broun)

Un liberal este o persoană ale cărei interese nu sunt în pericol, pentru moment.”

Willis Player)

Liberal este cel care simte o datorie imensă faţă de apropiatul său, datorie pe care işi propune să o plătească cu banii tăi.”

G. Gordon Liddy)

“Mai cred în liberalism şi astăzi la fel de mult ca întotdeauna, dar, ah, era o perioadă fericită când credeam în liberali.”

G.K. Chesterton)

“Anarhistul este un liberal fără compromisuri.”

(Emile Faguet)

“Canalia liberală a nimicit ideile ce mi le făurisem despre viaţă! Rămas fără o poziţie materială asigurată şi purtând lovitura morală ca o rană care nu se poate vindeca, voi fi nevoit să iau toiagul pribegiei. O singură fericire ar renaşte în sufletul meu, dacă aş putea să ascund nedreptatea, posteritatea nu vreau să afle că am suferit de foame din cauza fraţilor mei. Sunt prea mândru în sărăcia mea. I-am dispreţuit şi acest gest e prea mult pentru un suflet care nu s-a coborât în mocirla vremurilor de azi.”

(Mihai Eminescu)

“Elemente străine, îmbătrânite şi sterpe, s-au amestecat în poporul nostru şi joacă comedia patriotismului şi a naţionalismului. Neavând tradiţii, patrie hotărâtă ori naţionalitate hotărâtă, au pus totuşi, mâna pe statul român. Conştiinţa că ele sunt deosebite de neamul românesc nu le-a dispărut încă – ele se privesc ca o oaste biruitoare într-o ţară vrăjmaşă. De-aceea nu-i de mirare că întreaga noastră dezvoltare mai nouă, n-a avut în vedere conservarea naţionalităţii, ci realizarea unei serii de idei liberale şi egalitare cosmopolite.”

(Mihai Eminescu)

“M-am lamentat adesea de faptul că odată cu colapsul Blocului Sovietic, forţele liberalismului nu au petrecut nici pe departe suficient timp înfingând fără milă ţepuşe, intelectualmente, prin inimile acelora care au sprijinit “Imperiul Răului” sau au predicat convieţuirea ori au clamat că Sistemul sovietic era “doar un alt mod de viaţă” mai degrabă decât o tiranie criminală în masă.”

Perry de Havilland)
Exit mobile version