Pe Calea Neamului, lângă Eroi

Pe Calea Neamului, lângă Eroi.
Genunchii plecati in fata Crucilor lor sunt Mărturisirea mea de a fi român, în vremurile anti-eroice de astăzi, în care simbolurile identității naționale se vor a fi scoase din memoria colectivă a poporului român.

România își va recăpăta Istoria si Gloria, doar atunci când Generația de astăzi va aprinde lumânări și va spune rugăciuni la Mormintele Sfinte ale Eroilor, atunci când își va găsi Reperele. Atunci va intelege pentru cine muncește și trăiește și care este sensul vieții.

O generație fără Cultul Eroilor este una pierdută în cadrul Timpului Neamului, ea nu zideste nimic, rămâne doar într-o existență materială, fără de Dumnezeu și își pierde sensul. Eroii nu sunt niste oameni morți, ei sunt exemplul viu că noi, românii, putem sfarama imperii, ne putem ridica din genunchi si învinge, în pofida tuturor calculelor și planurilor marilor inamici.

Eroii au zdrobit deznădejdea si au călcat peste cenușa puterilor cotropitoare. Tocmai de aceea ne sunt interzisi în manualele de istorie, tocmai de aceea nu auziți nimic de ei pe televiziuni, tocmai de aceea, multi dintre ei sunt scoși în afara legii, pentru ca poporul de azi să nu-și dea seama ca SE POATE.

Ca se poate să fim stăpâni în propria noastră Țară.
Toate construcțiile vor cădea, asemenea trădărilor, daca aceste construcții, de orice natură ar fi ele, nu au la bază Gândul la Eroii, Martirii și Luptătorii Neamului.
În genunchi în fața lor, în picioare în fața Lumii!
Doamne ajută!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Leave a Comment

Recent Posts

Alina Gorghiu umblă cu „dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂” după ea ca să nu se împiedice în limba română!

Madam Alina Gorghiu umblă cu "dicționarul 𝐎𝐑𝐓𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈𝐂" după ea ca să nu se împiedice în…

4 ore ago

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

14 ore ago

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

o zi ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

2 zile ago