Un fenomen foarte periculos ia amploare în România în ultima vreme: libertatea presei românești tinde să devină aidoma celor din dictaturile sud-americane, eventual a acelora de prin junglele exotice, unde legea junglei dictează direcția … “de scriere”.
Publicațiile conservatoare, creștine și naționaliste românești sunt treptat, una după una, reduse la tăcere. Deși avem o Constituție care apără libertatea de exprimare și spune că:
“Cenzura de orice fel este interzisă” și că “Nici o publicaţie nu poate fi suprimată”,
pe Facebook, mai multe publicații conservatoare, creștine și naționaliste românești au fost practic suprimate, link-urile site-urilor acestora nemafiind peste noapte acceptate pe facebook sub tot felul de pretexte.
“Pagina de FB a Ziarului Național a fost dezactivată (motorul de căutare FB nu o indică, poate fi găsită prin căutare pe Google, dar odată intrat pe pagină, nu este afișat nici un articol, ca și cum nu ar fi avut activitate vreodată). Totodată, orice link către Ziarul Național nu este acceptat de FB. Ziarul a fost fondat în 1997, fiind înregistrat legal și neinstigând la ură rasială, religioasă sau sexuală. Râca politicianistă există ca în toate cotidianele autohtone. De ce a fost cenzurat? Libertatea presei este un drept câștigat în 1989 și cerem să fie respectată!”, scrie pe facebook Foaie Națională
Prevalându-se de prevederile Constituției României, niște guvernanți preocupați de respectarea libertății presei din România, ar putea imediat condiționa prezența respectivei rețele sociale în România de respectarea Constituției României, respectiv de respectarea libertății de exprimare și de imposibilitatea de a suprima publicații românești: “Nici o publicaţie nu poate fi suprimată”.
Dacă ar fi doar un caz singular, am fi putut crede că este o excepție, or fi încălcat cine știe ce “standarde ale comunității”, însă când vezi că numărul acestui gen de publicații interzise pe facebook crește exponențial, înțelegi rapid că în spatele cenzurării acestor publicații se ascund mai multe motive decât lasă platforma socială să se înțeleagă la prima vedere…
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.