libris.ro

A început cenzura site-urilor conservatoare și naționaliste din România care au într-adevăr ceva de spus

Un fenomen foarte periculos ia amploare în România în ultima vreme: libertatea presei românești tinde să devină aidoma celor din dictaturile sud-americane, eventual a acelora de prin junglele exotice, unde legea junglei dictează direcția … „de scriere”.

Publicațiile conservatoare, creștine și naționaliste românești sunt treptat, una după una, reduse la tăcere. Deși avem o Constituție care apără libertatea de exprimare și spune că:

„Cenzura de orice fel este interzisă” și că „Nici o publicaţie nu poate fi suprimată”,

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


pe Facebook, mai multe publicații conservatoare, creștine și naționaliste românești au fost practic suprimate, link-urile site-urilor acestora nemafiind peste noapte acceptate pe facebook sub tot felul de pretexte.

„Pagina de FB a Ziarului Național a fost dezactivată (motorul de căutare FB nu o indică, poate fi găsită prin căutare pe Google, dar odată intrat pe pagină, nu este afișat nici un articol, ca și cum nu ar fi avut activitate vreodată). Totodată, orice link către Ziarul Național nu este acceptat de FB. Ziarul a fost fondat în 1997, fiind înregistrat legal și neinstigând la ură rasială, religioasă sau sexuală. Râca politicianistă există ca în toate cotidianele autohtone. De ce a fost cenzurat? Libertatea presei este un drept câștigat în 1989 și cerem să fie respectată!”, scrie pe facebook Foaie Națională

Prevalându-se de prevederile Constituției României, niște guvernanți preocupați de respectarea libertății presei din România, ar putea imediat condiționa prezența respectivei rețele sociale în România de respectarea Constituției României, respectiv de respectarea libertății de exprimare și de imposibilitatea de a suprima publicații românești: „Nici o publicaţie nu poate fi suprimată”.

Dacă ar fi doar un caz singular, am fi putut crede că este o excepție, or fi încălcat cine știe ce „standarde ale comunității”, însă când vezi că numărul acestui gen de publicații interzise pe facebook crește exponențial, înțelegi rapid că în spatele cenzurării acestor publicații se ascund mai multe motive decât lasă platforma socială să se înțeleagă la prima vedere…

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info