Categories: Societate

O companie a efectuat o cercetare comparativă despre felul în care oamenii din România, Grecia, Ungaria și Cehia simt că pandemia de Covid-19 le-a influențat viața

 DataDiggers, o companie de cercetare de piață care activează în industria de cercetare din România din anul 2015,  a efectuat o cercetare care urmarea felul in care oamenii din Romania, Grecia, Ungaria si Republica Cehă simt ca pandemia de Covid-19 le-a influențat viața.

Studiul comparativ a fost intitulat foarte sugestiv „Trăind în vremurile Covid-19”, în România, Grecia, Ungaria și Republica Cehă, fiind bazat pe câte 800 de chestionare completate în fiecare dintre cele 4 țări.

Dupa perioada de colectare a datelor, care a avut loc în perioada 22 mai – 9 iunie, 2020, timp în care compania a adunat cate 800 de chestionare completate în fiecare dintre cele 4 țări, s-a trecut la etapa de analiza a datelor, etapă care s-a terminat de curând.

Prezentarea rezultatelor cercetării este gata și poate fi găsită pe site-ul companiei, la urmatorul link: www.datadiggers-mr.com  

Analiza prezentată se referă la studiul comparativ pe cele 4 țări în care a fost efectuată cercetarea: România, Grecia, Ungaria și Cehia, în timp ce o nouă analiză, bazată pe comparația la nivel de țară în funcție de vârstă și sex, urmează a fi gata în curand.

„La 31 decembrie 2019 am auzit despre primele cazuri de „pneumonie virală” în Wuhan, China. Avansând în 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat focarul COVID-19 o Urgență de Sănătate Publică cu Preocupare Internațională la 30 ianuarie 2020 și o pandemie la 11 martie 2020. Dar chiar înainte de a fi declarată pandemie, multe țări din întreaga lume au început să confirme cazurile , Italia fiind cea mai puternică lovită din Europa.

În România am văzut pentru prima dată un caz confirmat la 26 februarie 2020, în județul Gorj, în timp ce primul caz din Grecia a fost confirmat în aceeași zi, când o femeie de 38 de ani din Salonic, care a vizitat recent nordul Italiei, a fost confirmată a fi infectat. În Republica Cehă, primele trei cazuri confirmate au fost raportate la 1 martie 2020, în timp ce la 4 martie 2020, primele cazuri au fost anunțate în Ungaria.

Știam cum se confruntă fiecare dintre noi cu noul normal, discutăm despre evoluții, cum se simțea totul pentru familiile noastre, dar ne întrebam ce gândesc toți ceilalți. În același timp, am început să vedem rezultatele multor studii efectuate în România, dar nimic care să ne ofere o imagine mai largă, nu ne face să înțelegem ce este aplicabil la nivel local, doar pentru țara noastră și ce este aplicabil și adevărat pentru întreaga regiune.”, se arată în studiul efectuat de către DataDiggers

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

14 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago