25 Octombrie: Răspunde Române, Prezent pentru Eroi la Valea Uzului! Pentru 52 de Cruci!

Răspunde Române, Prezent pentru Eroi la Valea Uzului! Pentru 52 de Cruci!
Asociația Calea Neamului organizează Ziua Armatei la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, 25 octombrie, ora 16.

Răspunde Prezent pentru Eroii Neamului, pentru cei care-au trecut Carpații, pentru Crucile lor, pentru ca acestea să nu fie dărâmate la ordinul UDMR. Curtea de Apel Mureș a decis că Cimitirul Eroilor Valea Uzului nu mai apartine acum de Dărmănești, Bacău, ci de Sânmartin, jud. Harghita.

Voința liderilor UDMR, inclusiv a celor care conduc Consiliul Județean Harghita a fost dintotdeauna ca Monumentul si Crucile Eroilor Armatei Române ridicate în 2019 în Cimitirul de la Valea Uzului, să fie îndepărtate. Acum, când aceste loc sfânt este ”în mâna” lor, există pericolul real să-si pună în aplicare planul.

Doar noi, vă rog să mă credeți, căci stiu bine situația, îi vom putea opri, doar Prezența noastră acolo si implicarea noastră, a oamenilor din popor, mai țin acum acele Cruci în picioare, doar noi putem opri buldozerele. Dacă ei, factorii politici, nu vor realiza că această parcelă din Cimitir, cu însemnele creștine de căpătâi ale Ostasilor Români, nu este APĂRATĂ de noi, vor da drumul la buldozere.

Acest lucru vă rog să-l înțelegeți pe deplin. Cele 600 de însemne ale militarilor armatei cotropitoare austro-ungare au fost ridicate în 1994 numai cu ”avizul” UDMR. Tot cu acest ”aviz” s-a dărâmat atunci tot ce a însemnat mărturie românească de jertfă pentru Țară în Primul Război Mondial. S-a ras totul si s-a maghiarizat pur si simplu un Cimitir INTERNAȚIONAL al Eroilor. Nu au mai lăsat nimic altceva.

Primăria Dărmănesti în 2019, prin ridicarea Monumentului închinat tuturor celor căzuti, indiferent de nationalitate si a celor 52 de Cruci pentru Eroii Români, nu a făcut altceva decât să restabilească caracterul inițial de Cimitir Internațional al Eroilor, caracter pe care l-a avut odată cu înființarea lui în 1926, de către Armata Română.

Așadar în 2019 s-a îndeplinit un act reparatoriu. UDMR, inclusiv Consiliul Județean Harghita, nu acceptă acest lucru, așa cum nu se obisnuiesc cu gândul că trăiesc în România, că imperiul austro-ungar nu mai există, că fosta lui graniță a căzut de mult timp si că în luptele de pe Valea Uzului au murit si români si că acești Eroi trebuie să aibă Cruci de căpătâi în oricare loc din această Țară, pe oricare front de luptă unde sângele lor s-a vărsat, unde sângele lor mustește si mărturisește că AICI ESTE ROMÂNIA.

Doamne ajută frați si surori si noi, asemenea lor, celor plecați la Cer din Neamul nostru, lângă Iisus Hristos Mântuitorul, suntem chemați să mărturisim același lucru la Valea Uzului. Suntem Aici pentru România, pentru 52 de Cruci! Le ținem în picioare. Împreună!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

o zi ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

o zi ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

3 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

4 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

5 zile ago