Site icon

Naționalismul e dragoste

”Eliberează-te! Alege naționalismul”

În zilele noastre, dragostea pentru propria națiune este privită ca fiind înapoiată și se vrea depășită de noile idealuri ale globalismului. În toate articolele presei consacrate și în discursul politic, naționalismul este înfățișat ca fiind ceva periculos care trebuie înmormântat în trecut și care implică ură față de străini. O astfel de gândire este la fel de departe de realitate precum este faptul că a-ți iubi familia ar implica ură față de vecini.

Adevăratul naționalism este un act de dragoste dezinteresat, la fel ca o forță coagulantă naturală care leagă oamenii ce împărtășesc același sânge și pământ, împingându-i să lucreze spre binele comunității naționale. În societățile moderne în care goana spre bunăstarea materială este forța motrice, ceva atât de firesc precum grija pentru proprii semeni încruntă fețele „intelectualilor” moderni și este descurajată energetic. De ce? Pentru că nu poate exista corupție într-o clasă conducătoare care să iubească cu adevărat și să aibă grijă de oamenii și de pământul pe care îl conduc. De asemenea, interesele străine nu ar mai fi prioritare celor locale, indiferent de avantajele economice pe termen scurt pe care le-ar putea aduce. Mai mult, fiecare decizie luată în interesul național va fi una conștiincioasă de mediu, deoarece este naționalist să protejăm pământul pe care strămoșii noștri au luptat atât de mult pentru dreptul nostru de a-l locui în pace.

Cu toate acestea, ca orice altă valoare, ea trebuie cultivată și întreținută înainte să existe o clasă conducătoare care să nu muncească pentru altceva decât pentru binele națiunii. Totul începe de la cultură, precis prin cultură societatea noastră a fost otrăvită de materialism și prin aceeași cultură s-a propagat ideea că naționalismul ar fi, culmea, lucru rău.

Iată că prin cultură trebuie să începem lupta și să dovedim că putem produce suficienți gânditori care să susțină singura abordare rațională la viața cetățenească, adică naționalismul.

George Mihai Cojocaru

Preluare: Comunitatea Identitară

Exit mobile version